Arrangørerne vil vise, hvilke muligheder Aalborg byder på i fritiden

AALBORG: Fra badminton og bowling til floorball og faldskærmsudspring – der er over 30 sportsaktiviteter og næsten lige så mange kulturmuligheder repræsenteret, når der Sports- og Kulturmesse - eller Sports and Culture Club Fair - i Nordkraft 2. oktober.

Det er femte gang, messen for danske og udenlandske studerende bliver afholdt, og interessen er vokset i år, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Sports- og kulturudstillerne har virkeligt budt sig til i år. Det tyder på, at de kan se værdien i at vise sig frem for de studerende, - og måske primært de internationale studerende, der ikke har samme overblik over de mange muligheder i Aalborgs fritidsliv, siger Helle Lundgreen fra Uddannelsesrådets Sekretariat i Aalborg Kommune.

- Vi har faktisk den positive udfordring, at vi er ved at løbe tør for plads i Kedelhallen og Multisalen i Nordkraft.

Hun peger også på, at messen kan være en investering i fremtiden.

- Vi er jo meget interesserede i at give de studerende muligheden for at opleve, hvor dejlig en by Aalborg er i fritiden. Og så ved vi også, at de fællesskaber, man oplever og opnår gennem sportsklubber, kulturoplevelser og frivilligt arbejde, styrker integrationen i byen, fortæller hun.

- For de internationale studerende kan det hjælpe med danskkundskaberne. Vi håber, det kan føre til, at de bliver lidt længere i byen og måske får sig et arbejde her, siger Helle Lundgreen.

Man kan også få en snak om at blive frivillig på messen. Det er blandt andet derfor, Blå Kors og det socialøkonomiske projekt Cykel20 møder op med en stand.

Eventen finder sted fra klokken 18 til 20 2. oktober, og den er et samarbejde mellem Aalborg Kommune, SIFA, DGI Nordjylland, Aalborg Universitet og University College Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...