18-årige Pernille Iversen har sammen med UngAalborg lavet et skate-hold for piger. Foto: Lars Pauli
Mennesker

Skateboard er også for piger: Pernille har taget initiativ til nyt fællesskab

Der kommer ikke mange piger i Vejgaard Skatehal, og det vil Pernille Iversen lave om på

25. juni 2019 kl. 18:30

AALBORG: 18-årige Pernille Iversen har længe drømt om at lære at stå på skateboard, men hun ville ikke stå i vejen for de rutinerede skatere på banerne. Derfor har hun taget initiativet til at starte et hold, hvor piger kan mødes og prøve kræfter på skateboard i Vejgaard Skatehal og sammen blive bedre, så de en dag også har mod på at hoppe på boardet andre steder i byen.

Pernille Iversen håber at kunne trække flere piger til Vejgaard Skatehal. Foto Lars Pauli

Byens unge har kunnet mødes i Vejgaard Skatehal siden starten af 90'erne, og selvom det måske i begyndelsen var en subkultur, så er det med tiden blevet et mere åbent miljø. Der kommer dog stadig ikke så mange piger, fortæller Anders Møller Nielsen, som er daglig leder af stedet og en del af UngAalborg. Derfor blev han meget begejstret, da Pernille Iversen tog kontakt for at spørge, hvordan hun kunne starte et hold for unge piger i hallen.

- Det er et skoleeksempel på, hvad en ung kan. Vi ville meget gerne hjælpe Pernille med hendes ide, det er jo det, vi er her for, siger han.

Det er de unge selv, som står for det daglige i hallen, og de der arbejder der, har selv nøglebrikker og kan lukke sig ind.

- Her ser altid ordentligt ud, når man kommer forbi. Det er helt fantastisk. Det er også dem selv, og tidligere brugere af stedet, som har bygget det hele op, fortæller Anders Møller Nielsen.

Anders Møller Nielsen fra UngAalborg er glad for, at Pernille Iversen har taget initiativ til at lave et skate-hold for piger. Foto: Lars Pauli

Flere piger i gadesport

Pernille Iversen, som netop er blevet student fra Aalborg Katedralskole, har længe haft interessen for at stå på skateboard, men hun kunne ikke finde et tilbud, som passede til hendes niveau i Aalborg.

- Jeg har selv haft lyst til at lære at skate ordentligt i lang tid. Jeg har mange drengevenner, som skater, men når jeg er ude med dem, så har jeg ikke rigtig turdet at starte, fordi jeg er helt ny, og alle i de haller kan jo noget. Så man føler bare, man står lidt i vejen, fordi man optager pladsen for andre, siger Pernille Iversen.

Derfor begyndte hun at undersøge, hvordan hun selv kunne sætte noget i gang.

- Jeg tænkte, jeg nok ikke er den eneste, som godt kunne bruge et hold for piger og nybegyndere. Da jeg var til et event på Game Streetmekka, mødte jeg nogle folk fra Gadeidræt, som blandt andet arbejder med generelt at få piger mere ind i gadesport, og de gav mig nogle gode kontakter, fortæller hun.

Skatehallen i Vejgaard tiltrækker en masse unge. Foto: Lars Pauli

Plads til mange flere

Nu er holdet blevet en realitet, og pigerne mødes hver søndag aften for at skate, snakke og drikke en kop kaffe. Der er ikke en fast underviser på holdet. I stedet prøver man sig frem og lærer af hinanden. Ideen er, at pigerne kan bruge det som et fællesskab og på sigt få mod på at bevæge sig ud på byens øvrige baner.

- Det skal ikke nødvendigvis fortsætte med kun at være for piger, men nu er der et rum til, at man kan øve sig lidt og blive mere tryg ved ramperne, og så kan man begynde at bruge hallens øvrige åbningstider eller tage i Karolinelund og skate sammen med andre, siger Pernille Iversen.

Der er plads til mange flere på holdet, så det er bare med at tage kontakt, hvis man er interesseret, fortæller hun.

Man kan læse mere om holdet og finde kontaktoplysninger på UngAalborgs hjemmeside eller via Facebook.

Pernille Iversen opfordrer til, at man bruger sikkerhedsudstyr. Foto: Lars Pauli
Annonceret indhold

Nyeste