Klummeskribent Mette Goddiksen tager her i ferieugerne sommeren under kærlig behandling

KLUMME: Det har ikke just været sandal-vejr. Men uanset, så ville jeg heller aldrig kunne bruge et par. Jeg ville blive skilt. Min mand har stærke følelser på det punkt.

Uanset, hvor smuk, klog og sød, en kvinde er, så falder det hele til jorden, hvis hun går i sandal!

Sådan en sandal kan jo pille ethvert menneskes udstråling, autoritet og udtryk totalt fra hinanden!

Det er blot nogle af de citater, jeg kan huske. Han er endda så ekstrem, at han med skræk og rædsel så på vores datter, da hun stolt fremviste sit nye fodtøj.

Hvad ser jeg?! En sandal! Dem håber jeg sandelig ikke, du vil gå i!

Han kiggede på den niåriges fod, som havde hun stukket den ind i en blobfisk.

Kvaster og klunker er også et no go for ham. Well. Jeg har egentlig ikke stærke holdninger på det punkt. Er hverken kvastentusiast eller superfan af ergonomisk korrekt fodtøj. Synes, højhælede sandaler er fikse, og sådan et par af de flade er - ja - behagelige at gå i. Begge varianter har dog den svaghed, at man skal høvle, barbere og lakere først…. Fodsålscement og hår på storetæerne er sådan lidt lakrids. Og sokker i dem? Nej. Det har vi drøftet nok.

Det sjove med min mand er, at det ikke handler om, at han er fodforskrækket. Bare fødder er OK. Men proppes de i en sål med remme, så står han af. Sådan har vi alle vores prikker.

Han er mest til højhælede sko og sneakers. Især med det første har jeg bemærket, man skal tage sig i agt for en særlig type feminist. De ser nemlig stiletten som et symbol på undertrykkelse. Og når min mand ytrer, de er smarte, så bliver han sat i bås som dragemand, der spyr toksisk maskulinitet ud over sin stakkels, underkuede kone, altså mig. Hørte på et tidspunkt en dame sammenligne højhælede sko med kineserdamer, der snører fødderne sammen for at stoppe væksten. Jeg skal da love for, der blev slået et stort brød med ekstra skyld op der: Slap lige a’.

Det er jo lidt skørt på den baggrund at gøre mig til en kuet Misse Møhge-type. Jeg synes jo selv, at stiletter er smarte. De giver en flot holdning, og man ser fem kilo tyndere ud. Jeg føler mig mere elegant og stærk i dem end i flade sko. Det er desuden problematisk, når kvinder på den ene side vil bekæmpe undertrykkelse og på den anden prøver at diktere medsøstres fodtøj og motiv for at vælge det. Eller - helt nedladende – gør mig til et bette pjok, når de tillægger mig, at jeg ikke kan træffe en selvstændig beslutning.

Og det er ikke selvundertrykkende gerne at ville gøre sig lækker over for sin partner, når man har sig selv med. Det har jeg. Kommer dagen, hvor jeg ikke kan leve uden sandaler, så køber jeg mig bare et par.

De giver også luft til fusserne i en anspændt situation ved skilsmisseadvokaten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...