Pølsevandet bærer på en hemmelighed

AALBORG: I år er det hundrede år siden, at den første pølsevogn rullede ud på de danske gader. Det bliver naturligvis også fejret i Aalborgs gader. Hos Pia Skov ved Børnenes Kontor på Nytorv er der pyntet op med flag.

Det kan virke ufremkommeligt at finde ind til Pia Skov. Overalt er der byggerod, men der er altså mulighed for at komme ind til madalteret. Foran pølsevognen ligger den røde løber, og i pølsebrønden svømmer de røde fisk rundt, klar til at blive indtaget. De brune pølser ligger dejligt lunt og ægger med deres let gyldne farve.

- Det er da en festdag, og det skal da fejres, lyder det fra en smilende Pia Skov.

Dagen kan naturligvis kun fejres på en måde; nemlig med en hotdog. Da bestillingen på en ristet med det hele, er blevet sendt afsted, bliver den rutineret lavet med åkander og alle de velkendte sovse. Da pølsen ligger lunt i hånden, bliver den obligatoriske hyggesnak indledt. Pelsen bliver vovet, og spørgsmålet om det perfekte pølsevand bliver sendt afsted. Dette bliver modtaget med en vis skepticisme. Det er tydeligvis ikke et spørgsmål der falder i god jord.

- Det er en hemmelighed. Det vil jeg ikke fortælle, lyder det med et smil fra Pia Skov.

Niels Skovmand
Pia Skovs pølsevogn var i dagens anledningen pyntet med flag. Foto: Niels Skovmand

En af de andre jubilæumsdeltagere er dog klar med gode råd. Her lyder opskriften på, at der skal eddike og øl ned i pølsevandet.

Pia Skov nikker stille til de vise ord ,og vælger da også af afsløre en lille smule af hemmelighederne på de perfekte pølsevand.

- Eddike i vandet er godt, det sikrer at pølsen får det helt rette knæk, lyder det fra Pia Skov, der dog herefter vælger ikke at sige mere om vandet, men tilføjer:

- Alt ved den gode pølse starter ved grisen. Den skal der kæles for, griner Pia Skov.

Niels Skovmand
Der er kun en måde at fejre pølsevognen på. Foto: Niels Skovmand

Aalborg.nu vil dog gerne dele denne opskrift fra det hjemlige madsnedkeri.

I pølsevandet kan man med fordel smide et løg, en bouillonterning og en halv øl. Hvad du så stiller op med den anden halvdel af øllen, bestemmer du selv. Men indtagelsen af denne gør, at ventetiden inden pølsen er færdig, ikke bliver så lang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...