Kø, kø og atter kø. Aalborg Streetfood er ikke en god oplevelse værd. Arkivfoto
Mad & Drikke

Madanmelder: - Aalborg Streetfood er for dyr med for ringe mad og leverer en elendig brugeroplevelse

Kommentar: Jeg fatter ikke, hvorfor folk gider spise på et sted som Aalborg Streetfood. Der er så mange ting, der gør det til en dårlig oplevelse. Lad mig beskrive hvorfor

13. juli 2022 kl. 14:19
Opdateret 14. juli 2022 kl. 10:57

AALBORG: Lad os sige, du aldrig har besøgt Aalborg Streetfood - Køkkenfabrikken men synes om ideen. Ideen om at det er mega hyggeligt at købe mad fra små boder eller "foodtrucks", og så kan man altid finde noget, man synes om. Man kan være en hel flok af kræsne venner, hvor alle kan få noget, de kan lide.

Sikken en dejlig idé.

Men det fungerer ikke som et hyggeligt lille sted, synes jeg. At kalde det køkkenfabrikken passer meget godt. For det er ikke et lille sted, og det er heller ikke hyggeligt. Der skal bankes en masse mad igennem som på en fabrik.

Det er snarere en form for cafeteria, hvor man mindst skal stå i to forskellige køer for både at få drikkevarer og mad. Det er en helt igennem stressende oplevelse at være flere end nul mennesker afsted. Jeg har prøvet det i mange forskellige konstellationer både i Aalborg og den i Aarhus.

Er man blot sig selv, kan man jo bestille det, man har lyst til. Men så skal man også et andet sted hen for at bestille drikkevarer. Det foregår centralt, for de enkelte "foodtrucks" må ikke sælge drikkevarer. Normalt er det sådan, at har man et spisested, så er det ofte på drikkevarerne, man tjener mest. Men de penge snupper de altså centralt hos Aalborg Streetfood, altså dem der udlejer pladser til diverse madsteder.

Så står man der i køen for at købe øl. Enten med sin mad, der bliver kold eller med et øre langt pokker i vold for at høre, om ens nummer 57 bliver råbt op. Så selv om man er én person, så er der stress på.

1-2-mange

Gang det med to, når man er to på tur. Hvis man ikke vil bestille fra samme foodtruck, så står man nu i kø to forskellige steder for at bestille mad. Og der er stadig sagen med drikkevarerne. Det kan løses ved, at den ene stiller sig i kø til drikkevarer, mens den anden henter maden. Har man som os i forrige uge bestilt pasta det ene sted og gyros det andet sted, så blev der gået meget frem og tilbage.

Kold pasta, bløde pomfritter.

Når vi balancerer drikkevarer og mad i hænderne, er der det næste problem. Vi skal have et sted at sidde ned. Heldigvis var det godt vejr, så vi kunne sidde udenfor. Men en regnvejrsdag er der fyldt inde i den store streetfood-hal, og så er det svært at finde en plads.

Kold mad, lunken øl.

Og så prøv med et par sultne børn. Det er ikke sjovt, og så er der maden.

De skal jo tjene penge et sted

Når man kigger på en pastaret til 105 kroner med svampe og trøffel, bliver man da først modløs. Mængden passer til en knyttet hånd, der er et par små skiver svampe omkring fettucini'en, noget revet parmesan og en smule hakket peberfrugt. Ingen trøffel, måske en sjat trøffelolie og ikke ret meget mad. Nu ved vi, hvor de forskellige foodtrucks må hente deres avance. På kulhydrater og løgn.

Min gyros med svinekød i pita er heller ikke ret stor, men til gengæld er der dog brugt flere forskellige ingredienser, og den smule, der er, det smager ganske fint. Og "kun" til 85 kroner. Det er dog slet ikke nok til at mætte en voksen mand som mig. Slet ikke.

Køen til drikkevarerne er lang, og vi giver op, da varmen allerede siver ud af vores mad. Jeg leder efter et centralt sted at få en serviet, men der skal man tigge ved den nærmeste foodtruck.

Jeg går i stedet ud på de klamme toiletter og skyller mine hænder i håndvasken.

Jeg kommer ikke igen, før det er blevet mere publikumsvenligt.

Lige nu er er det for dyrt, meget af maden er for dårlig, man får for lidt og service-oplevelsen er alt alt for ringe.

Annonceret indhold

Nyeste