Tusinder har søndagen igennem fejret Skråen ved en kæmpe folkefest i Nordkraft. Vi har bedt tre gæster fortælle om deres bedste oplevelser

AALBORG: Er du ung, gammel eller midt i mellem, har du helst sikkert et minde fra Skråen.

Utallige kunstnere har lagt vejen forbi hele Nordjyllands spillested, og både kunstnere og gæster vælger at komme igen og igen, fordi der er så speciel en stemning og atmosfære.

Vi har bedt tre af deltagerne ved Skråens 40 års jubilæumsfest fortælle om deres oplevelser på spillestedet gennem årene.

Pauline Vink og Lasse Sand
Finn Klarskov spiller en central rolle på Skråen og har været med bag kulissen i mange år.

Finn Karstenskov, Aalborg

Jeg har en tæt tilknytning til Skråen og er dels frivillig, medlem af Skråens Venners bestyrelse samt medlem af bestyrelsen, der driver fonden bag Skråen.

Jeg har været med, mest som frivillig, i rigtig mange år og har også døtre og en svigersøn, der er frivillige her. Selvfølgelig er der noget i det at være med til at arrangere arrangementer, men jeg syntes, det bedste er, når man kigger på de forskellige mennesker, der er frivillige.

Der er så meget forskellighed. Her er plads til alle, og du møder alt lige fra professoren til kontanthjælpsmodtageren. Forskelligheden betyder ikke noget, når man har en opgave, der skal løses.

Jeg har mange minder fra Skråen, men en koncert jeg aldrig glemmer, det var den allerførste koncert, vi lavede i Gigantium for omkring 20 år siden. Det var før, at der var fast gulv derude. Det var til en ZZ Top koncert, og det var en fin koncert med masser af glade publikum og nogle lidt skøre musikere, men selve oprydningen var simpelthen nærmest en farce. De der mærkværdige gulve, der var lagt ud, var umulige at feje noget op fra. Vi gik sent om natten efter koncerten, og så kiggede jeg bare fra den ene ende af Gigantium til den anden og tænkte: "Nøj, hvor er der langt derhen, og vi er bare ikke ret mange". Jeg tror vi var omkring seks mand. Det er et af de minder, hvor jeg tænker: "Nåe ja det lykkedes jo", men det var godt nok en hård tjans.

Pauline Vink og Lasse Sand
Dorte Stormly Enevoldsen bor i midtbyen og kommer tit forbi Skråen til koncerter.

Dorte Stormly Enevoldsen, Aalborg

Jeg er født i Aalborg og er kommet på Skråen nærmest siden, det startede.

Jeg har altid haft en fascination af, hvad stedet kan. Det er jo et sted, som mange kunstnere elsker og vender tilbage til, fordi de kan være meget tæt på publikum. Det er et hyggeligt sted, hvor der bliver skabt en hel speciel stemning.

Jeg har mest været til koncerter, og for cirka fem år siden var jeg til en koncert sammen med min bror med Lars H.U.G. Jeg syntes virkelig, at han gjorde det formidabelt. Det var så specielt, fordi hans musik, selvom det er fra firserne, stadigvæk kan få folk til at synge med.

Han nåede ud til publikum, fordi det netop er så intimt et spillested, og så kunne man bare fornemme, at han var glad og stolt over, at han rørte publikum.

Sådan syntes jeg faktisk, det tegner hvem end der går på, om det er Nik og Jay eller Rasmus Walther eller nogle andre, så mærker de, at vi mærker dem, og det gør, at man bare har lyst til at få den oplevelse igen og igen.

Pauline Vink og Lasse Sand
Anja Hassing kommer blandt andet på Skråen, når hendes bror, der spiller i Bryans Adams Tribute, står på scenen.

Anja Hassing, Aalborg

Jeg synes, noget af det, der kendetegner en aften på Skråen, er, at man altid møder nogen, man kender.

Det er faktisk også sådan et sted, hvor du kan møde folk, du ikke har set i mange år, for eksempel folk, du har gået i skole med. Og hvis du ikke kender folk, så kommer du hurtigt til det, fordi man kommer tæt på hinanden.

Jeg har en bror, der er musiker og spiller i Bryan Adams Tribute, hvor han synger. Hans første koncert herinde, den kan jeg selvfølgelig huske. Det er cirka fem år siden, og vi var mødt talstærkt op fra familien. Det, at mærke den der opbakning og at være på hjemmebane, som han også selv siger, er en hel speciel oplevelse. Nu kommer jeg herind hvert år, for at se ham, når de spiller, og det er de samme mennesker, man møder hver gang.

Man kommer for at få en god oplevelse, og hvis man kan lide musikken, jamen så er det ligesom om, at vi kender hinanden alle 500 publikummer.

Pauline Vink og Lasse Sand
Titusindvis af bands og millioner af gæster har gennem 40 år besøgt spillestedet og dets mange sideskud, ,f.eks. Fredagsfest, Skovrock og Open Air
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...