Engangskrusene er penge værd under The Tall Ships Races. Arkivfoto: Henrik Bo
Det sker

Skrald fra The Tall Ships Races giver penge til nødhjælp

Pant fra plastikkrus kan hjælpe mennesker i nød

03. august 2022 kl. 15:27

AALBORG: Pant på plastikkrus forebygger ikke alene svineri i gaderne. Det kan også være med til at hjælpe mennesker i nød.

Under The Tall Ships Races betaler du én krone i pant, når du køber et plastikkrus med sodavand eller øl i en af sejlskib-eventets barer.

Hvis du efterfølgende afleverer kruset på en af de tre opstillede pantstationer, kan du få pant-pengene igen.

Men du kan også vælge i stedet at donere panten til Kirkens Korshær og Folkekirkens Nødhjælp ved at smide dit krus i en særlig sæk, som er sat op til formålet ved pantsstationerne.

Begge organisationer hjælper mennesker i nød ved hjælp af penge, der blandt andet tjenes på at sælge second hand-varer i genbrugsbutikker.

Under The Tall Ships Races giver de brugte plastikkrus pantpenge, fordi de primært er lavet af genbrugsplast, der kan genanvendes.

- De penge, vi genererer, går til at bekæmpe sult rundt om i verden, og det er ikke mindst vigtigt nu, hvor vi har den store sultkatastrofe på Afrikas Horn, siger Poul Kjar, der er pressechef i Folkekirkens Nødhjælp.

Mindre svineri

Han tør ikke spå om, hvor mange penge, organisationerne kommer til at tjene under The Tall Ships Races, men han beskriver det overskud, der tidligere er opnået på pant i forbindelse med koncerter, som imponerende.

Udover at støtte de to organisationer, hjælper pantordningen også med at reducere risikoen for, at der ligger bjerge af sammenkrøllede plastickrus og flyder i gaderne.

Der er pantstationer på Slotspladsen, i Utzon Parken og på Festpladsen i Nørresundby, og de bemandes af frivillige fra Kirkens Korshær og Folkekirkens Nødhjælp.

Annonceret indhold

Nyeste