Kommunen fjerner snart de cykler, der står i midtbyen med gule strips på hjulene

AALBORG: Måske regnede det lige den dag, du ikke orkede at cykle hjem? Og så er tiden bare gået, og den tohjulede står stadig i et af cykelstativerne i midtbyen - nu dog med gule papirstrimler på hjulene.

Og så er det, du skal være ekstra opmærksom, for det betyder, at din cykel har stået i samme stativ uden at være brugt i nogle uger, og så bliver den snart hentet af kommunens entreprenørenhed og kørt til politiet som hittegods.

- Fremgangsmåden er, at vi for omkring fire uger siden har sat gule strimler på omkring 3500 cykler, der stod i stativer i midtbyen og ved nærbanestationer, siger Mette Olesen, der er projektleder i Aalborg Cykelby.

- Og her efter weekenden går vi i gang med at samle de cykler ind, hvor strimlerne stadig er ubrudt. Vi gør det blandt andet, fordi cyklerne står og fylder i cykelstativerne, hvor der er pres på i forvejen.

Derudover handler det om at skabe en pænere by og gøre det lettere for alle at komme rundt i byen.

- Jeg har kun hørt om positive reaktioner, og at folk er glade for, at der bliver ryddet op, fortæller Mette Olesen.

- Vi får også henvendelser, om vi indsamler cykler i for eksempel baggårde. Det gør vi ikke, vi henter kun cykler, der står på kommunale arealer.

Med de gule strimler vil kommunen undgå at fjerne cykler, der bliver brugt.

- Hvis man alligevel oplever, at ens cykel er væk, kan man henvende sig på Hittegodskontoret, siger Mette Olesen.

Aalborg Kommune har tidligere gennemført lignende indsamlinger, og meldingen er, at omkring 200 cykler ender med at blive afleveret.

Kommunen gentager oprydningen til foråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...