Engang var der flere filialer i byen - nu er det slut med den sidste

AALBORG: Det er en æra, der slutter på mandag. Månedens sidste dag er nemlig også sidste åbningsdag for et sandt mekka for fotoentusiaster.

Efter mange år i Aalborg opgiver den sidste Japan Photo-butik ævred og lukker.

Butikken er i fuld gang med at sælge ud af de sidste varer og vil frem mod på mandag, 30. september køre med tilbud.

Hvorfor butikken lukker svæver lidt. Vi har her på aalborg:nu forsøgt at få en kommentar til lukningen, men personalet oplyser, at man ikke ønsker at udtale sig om årsagen.

Katrine Schousboe
Japan Photo-kæden har sin oprindelse netop her i Aalborg. Foto: Lasse Sand

Japan Photo har selv offentliggjort lukningen på Facebook, men heller ikke her bliver der givet nogen egentlig forklaring.

- Der er mange grunde og årsager, men det vil jeg ikke komme ind på. Men det har været en god tid sammen med kunder og personale, siger indehaver af butikken Jan Møller-Nielsen i en video på butikkens Facebook-side.

Japan Photo-kæden er grundlagt netop her i Aalborg af Ib Nørholm i 1985. Den blev et frisk pust til en dengang lidt støvet branche. Man lancerede blandt andet private label-produkter og klippekortordninger på tidspunkt, hvor den slags ikke var almindeligt.

Da kæden var på sit højeste, var der flere filialer her i Aalborg - ligesom navnet Japan Photo stod på butiksfacader over store dele af landet.

Med lukningen af fotoforretningen i Maren Turis Gade er der nu kun to butikker tilbage i kæden. De ligger begge i Aarhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...