Corona får Nordjysk Madfestival til at genopfinde sig selv i år

AALBORG: Få ting er, som de plejer at være i år. Corona trækker fortsat spor her og der og alle vegne.

Arrangementer bliver aflyst, mens andre bliver afholdt på nye og anderledes måder.

En af de events, der har måttet nytænke, er Nordjysk Madfestival, der begynder på fredag 21. august.

Tidligere har festivalen haft base med bar, madboder og foodtrucks på Gammeltorv, men i år er det ikke måden at mødes på. Derfor har arrangør Sarah Kruse nytænkt det hele og spredt festivalen ud - ikke bare over Aalborg, men også andre dele af Nordjylland.

- Det er virkelig blandet, sådan at der er noget for både børn og vokse, de, der vil nørde med f.eks. surdej, og de, der bare vil have en anderledes oplevelse, fortæller hun.

I alt bliver det til 36 arrangementer fordelt over de næste ti dage. For at det ikke skal blive alt for uoverskueligt, har vi her på aalborg:nu udvalgt 5 fede events, det er værd at tjekke ud:

Katrine Schousboe
Der er 36 forskellige arrangementer - for både børn og vokse, nørder og gourmander. PR-foto: Nordjysk Madfestival

Brunch hos Råt & Godt - søndag 23. august:

Uden mad og drikke ... og heldigvis er det jo, hvad de næste ti dage går ud på. Så hvorfor ikke begynde med et solidt morgen- eller rettere formiddagsfoder.

To af landsdelens socialøkonomiske virksomher Råt & Godt og Skovsgård Hotel er nemlig gået sammen om en hyggelig brunch i førstnævntes lokaler på godsbanen. Brunchen bliver til i samarbejde med KaffeFair her i byen og Cafe Kox fra Brønderslev, og du kan finde nogle af de ypperligste råvarer landsdelen kan præstere.

Arrangementet begynder kl. 11, og du kan spise dig mæt for 139 kr. (uden drikkevarer)

Har du mod på mere, bliver der holdt velgørenhedsbanko kl. 13 - hvor du kan vinde masser af solide madpræmier. Overskuddet fra banko-festen går til kommende arrangementer for børn, ældre og socialt udsatte med fokus på madoplevelser og fællesskaber omkring det gode måltid.

Gin & eventyr - torsdag 27. august:

Få typer spiritus er så hypet i disse år som gin. Og gin er bestemt heller ikke bare gin.

Næste torsdag kan du komme på et gin-eventyr eller smageforedrag med en af landets succesfulde destillatører Anders Bilgram.

De seneste 11 år har han drevet Nordisk Brænderi ved Hjortdal, hvor han blandt andet producerer gin i verdensklasse. Han er også medlem af Eventyrernes Klub, og har sejlet i åben båd rundt om Nordpolen.

Anders Bilgram fortæller om eventyrlige oplevelser med både det ene og det andet - du kan høre om hvide ulve i det nordlige Canada, produktionen i Hjortdal og blive ført gennem smagning af tre-fire forskellige ginner fra Nordisk Brænderi.

Arrangementer foregår hos KaffeFair kl. 17-18.30. Bagefter er det muligt at købe en tre-retters aftenmenu med bæredygtig torsk, cremet pasta med svampe og mandelkage.

Katrine Schousboe
På Nordjysk Madfestival kan du møde masser af lækre lokale råvarer og passionerede kokke og producenter. PR-foto: Nordjysk Madfestival

Gourmetkartellet - lørdag 29. august:

Vi er fremme ved lørdag, og bliver derfor i den bedre ende.

Her kan du nemlig få en helt særligt private dining oplevelse på Spritten, når Gourmetkartellet inviterer til gourmet-grill i samarbejde med Myggens.

Der vil blive serveret grillmad, som får vi andres svitsede pølser til at blegne af skam, og de nordjyske råvarer vil smile til os i røgen, lover arrangørerne.

Velkomstdrink og vinmenu er inklusive. Derudover får du store og små serveringer, desuden vil der være tips og tricks, og hvis vejret tillader det også serveringer og oplevelser ude ved grillene.

Det koster 1.195 kroner at være med og foregår på spritfabrikkerne kl. 18-23.

Vin og yoga - lørdag 29. august:

Er du mere til et køligt glas eller to, serveret mens du udfordrer din krop, så skal du allerede lørdag eftermiddag møde op på spritfabrikkerne.

Her er der nemlig Vin & Yoga for alle interesserede. Arrangørerne lover, at niveauet er, så alle kan være med - alle skal nok blive udfordret, når man skåler i de forskellige yogastillinger.

Det er yogalærer Sina Harbo, der guider gennem seancen og arbejder kroppens større muskelgrupper igennem samtidig med, at det er god tid til at have det sjovt.

Vinen kommer fra Guldbæk Vingård, der er en af verdens nordligste vingårde. Det er en lille familiedrevet gård placeret i det kuperede område ved Guldbæk.

Den alternative vinsmagning - eller yoga om du vil - finder sted kl. 13-15 og koster 150 kroner.

Lær at bage med surdej - søndag 30. august:

Der er surdej her og der og alle vegne. Har du selv været i gang i gang med mel og røreskål eller drømmer du om at komme det, så er et bagekursus en mulighed.

I løbet af festivalen er der flere surdejskurser med Surdejsbageren Henrik Bruse Skougaard, hvor du kan alle mulige tips og trick. Mange bliver nemlig skræmt af, at processen kan strække sig over flere dage og at en surdej skal fodres og passes. Men mål med kurset er netop at få fortalt, at surdejsbagning også kan være simpelt og sjovt.

I løbet af kurset får du gennemgået hele processen fra surdejens spæde opstart til det færdige produkt. Du får viden om surdej, mel og korntyper samt selve bageprocessen. Du får selvfølgelig både brød, surdej og den dej, du har lavet, med hjem.

Du skal selv medtage forklæde til kurset og hvis du ønsker at tage dit brød med hjem i hævekurv, skal sådan en også medbringes, ellers er der mulighed for at købe en til kurset.

Du kan komme på surdejskursus søndag 30. august kl. 11-15. Det finder sted på Tech College Food.

Du kan se hele programmet og købe billetter til arrangementerne på Nordjysk Madfestivals hjemmeside eller ved at trykke her

Katrine Schousboe
Festivalen har i år måttet omstille sig fra at have en festivalplads i midtbyen til at sprede arrangementerne ud - ikke bare i Aalborg, men i Nordjylland. PR-foto: Nordjysk Madfestival
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...