Riborg Vinklub står bag Aalborg Vinfestival. Her er klubben samlet på Kedelhallens trappe i 2016. Fra venstre er det Peter Nebeling, Verner Thomsen, Kim Christensen, Poul-Erik Silberbauer og Brian Thomsen.
Mad & Drikke

Smag vin fra hele verden

Foreløbig er der solgt 1200 billetter til Aalborg Vinfestival

18. oktober 2017 kl. 11:59

AALBORG: For andet år i træk kan man den 27. og 28. oktober opleve Aalborg Vinfestival i Nordkraft. Her vil vinimportører stå klar til at dele smagsprøver og viden om vin ud til deltagerne - både entusiasterne og dem, der bare godt kan lide et godt glas vin i ny og næ. Foreløbig er der solgt 1200 billetter.

Bag Aalborg Vinfestival står vinklubben Riborg Vinklub. En af hovedkræfterne er Verner Thomsen. Han forklarer, at omgivelserne i Nordkraft er med til at give Aalborg Vinfestival en helt særlig kulisse:

- Første gang, jeg stod i Nordkrafts Kedelhal, var jeg ikke i tvivl om, at man her kunne skabe en helt unik vinsmagning med de rå betonvægge og store vinduer som bagtæppe. Da vi søsatte festivalen i 2016, levede oplevelsen fuldt ud op til de forventninger, så vi glæder os til at forsætte i de rammer, siger han.

Verner Thomsen har i mange år også arrangeret Ribe Vinfestival. Han oplever, at interessen for vin er stigende:

- Flere af vinsmagningerne til Aalborg Vinfestival blev udsolgt allerede i sommer. Generelt er danskernes interesse for vin steget de senere år i takt med, at gastronomi og råvarer også er blevet populære emner, forklarer Verner Thomsen og fortsætter:

- Samtidig er vi meget åbne for at smage vine fra forskellige lande. Det gør, at der er et kæmpe udvalg på hylderne rundt omkring. På festivalen har vi for eksempel en importør med, som vil præsentere en række indiske vine. I alt er der 200 vine med fra 14 forskellige lande.

En billet til festivalen giver adgang til to en halv time, hvor man kan besøge 22 stande med vinoplevelser. Her vil vinimportørerne knappe særligt udvalgte flasker op - både de røde, de hvide, dem midt i mellem og dem med bobler i. Som noget helt ekstraordinært har nogle af udstillerne inviteret deres sydeuropæiske venner med, afslører Verner Thomsen:

- Mange vinimportører har tætte forbindelser til vinbønderne i blandt andet Italien. Vinbønderne vil rigtig gerne møde de danske vininteresserede og fortælle om deres vin, og hvordan den fremstilles, så de tager turen nordpå og er med under Aalborg Vinfestival.

Annonceret indhold

Nyeste