Vi tester de brune værtshuse! En gammel dame for alle aldre

AALBORG: Vi elsker dem. De brune værtshuse. Disse røglugtene oaser der pryder vores gader. Der kommer nye diskoteker, klubber, cafeer og barer. Nye trends opstår, og der bliver eksperimenteret med nye spændende cocktails, men ikke alle steder. Hvis det ikke er gået i stykker, så lad være med at fikse det. Det kunne være mottoet for de elskede brune værtshuse.

Tiderne skifter og det kan være svært hele tiden at skulle følge med. Det behøver man ikke når det gælder de gamle værtshuse. Når du træder ind af døren er alting præcis, som det var sidste gang, du var her. Sådan har det været i mange år, og sådan vil det blive ved med at være. Til forskel for mange andre steder er disse ofte mere anonyme, og gør ikke det store væsen af sig.

En af disse er Smedekroen på hjørnet af Danmarksgade og Niels Ebbesensgade. Smedekroen har netop fået nyt tøj i form af en frisk gang maling, og nu virker den mere tillokkende end tidligere.

På aalborg:nu har vi sat os for at teste byens brune oaser, og her har de hårdtprøvede nu:agenter fået en stor opgave. De skal i byen og teste stederne. For at bevare overblikket vurderer de stederne ud fra nogle vigtige kriterier. Hvordan er lokationen, musikken, stemningen, renligheden, priserne, venligheden, ryge forholdene, udsugningen og aldersfordelingen. Der bliver givet point på en skala fra 1 til 5 og det vil til sidst give en samlet score.

Allerede når man træder ind, mærker man stemningen. Det her er et sted, der inviterer til flere timers uforpligtende ophold. Her kan du komme som du er, og de brune farver virker indbydende.

Lokationen i sig selv udløser 4 point, da det ligger meget centralt, men ikke ved siden af gaden. Det er nemt at finde.

Niels Skovmand og Alberte Hjort Nilsson
Der må gerne nydes tobak på kroen, og det bliver der. Privatfoto

Musikken får den laveste score, men kan være svær at give point. Volumen af musikken svinger meget. Til tider er den for høj og andre gange for lav. Da det er gæsterne selv bestemmer, kan det gå begge veje. Det udløser 2 point.

Stemningen på Smedekroen fejler absolut intet. Der er altid mange glade menneske, og derfor kan man komme ud for, at der ikke altid er plads. Det populære steder får 5 point for god stemningen.

Når det kommer til renligheden, kan man ikke sætte en finger på rengøringen af bordene. De er altid tørret af. Toiletterne er til gengæld, ja, toiletter, og ikke meget mere end det. Skal man? Så skal man. Gulvtæpperne trækker ned i den samlede vurdering og det giver 2 point.

Niels Skovmand og Alberte Hjort Nilsson
Med den nymalede facade har den gamle dame fået et tiltrængt løft. Foto: Niels Skovmand

Når det kommer til priserne er de bestemt i den rimelige ende af skalaen. Her skal du smide en flad 20'er for en af de grønne, og der er tilbud på udvalgte shots. Det udløser 4 point.

Hvordan er det så at komme ind på Smedekroen? Får man følelsen af at vade ind i en lukket klub, når man træder ind på baren? Bestemt ikke. Her bliver man mødt med smil. Man føler sig velkommen. Folk er søde og snakkesalige. Det giver 5 point.

Så kommer vi til at skulle give point i to kategorier på én gang. For disse hænger uløseligt sammen. Det er rygning og udsugning. Du må gerne ryge, og da det falder i nu:agenternes smag, udløser det 5 point. Tilgengæld er de ikke selv glade for lugten, så den noget manglende udsugning giver 3 point. Der kan godt være røget, men en åben dør hjælper meget.

Aldersmæssigt byder Smedekroen på skøn spredning. Her er alle aldre velkommen og det benytter de sig af. Det er bestemt godkendt og udløser 5 point, med ordene: Det er en skøn blanding.

Efter et hyggeligt og laaaaaangt besøg på Smedekroen er vi nået frem til den samlede vurdering. Smedekroen får en samlet score på 3,8. Det giver 4 ud af 5 stjerner på den brune pointtavle. Stedet er dermed særdeles godkendt. Vi anbefaler!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...