Rekordmange har fået en positiv coronatest

AALBORG: Aldrig har så mange i Aalborg stået med en positiv coronatest, som i disse dage.

- Vi må desværre sige, at vi sætter en kedelig rekord, siger Jan Nielsen, der er ansvarlig for coronaindsatsen i Aalborg Kommune.

Siden i går er der 370 nye smittede i kommunen - det er det hidtil højeste antal på én dag.

Ser man på de daglige coronatal fra Statens Serum Institut kan man også se en stigning med 1909 smittede den seneste uge og en incidens på 865.

- Vi ser en jævn stigning i Aalborg, som er ret jævnt fordelt ud over kommunen. Det et udtryk for, at vi nu har en bred samfundssmitte, og at omikron slår igennem, forklarer Jan Nielsen, som tilføjer, at de smittede også er jævnt fordelt, når det gælder alder.

- Det er ikke længere én aldersgruppe, der trækker. Tyngden ligger på de 16-60-årige, lyder det.

De seneste dage har mange været sammen på kryds og tværs i familier og landsdele for at fejre jul. Derfor forventer Jan Nielsen også, at vi de kommende dage vil se yderligere stigninger i smittetallene.

- Det vil være helt naturligt. Vi kan se, at tallene stiger på landsplan med i dag flere end 16.000 bekræftede tilfælde og en meget høj positivprocent. Vi vil de kommende dage se stigende smittetal også her i Aalborg, og vi følger det tæt, fastslår han.

Hvis du gerne vil have foretaget en coronatest, finder du en oversigt over steder med henholdsvis PCR og hurtigtest her på Region Nordjyllands hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...