Udviklingen her skiller sig ud i forhold til mange andre kommuner

AALBORG: Mens smittetallene stiger omkring os, så forholder det sig anderledes jævnt her i Aalborg Kommune, hvor antallet af dagligt smittede med covid-19 går lidt frem og tilbage.

- Her går det relativt fornuftigt, vi er på et stabilt niveau, siger Jan Nielsen, der er direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen og ansvarlig for Aalborg Kommunes corona-indsats.

Han fortæller, at der i dag, fredag, er 55 nysmittede i forhold til i går - og i går var der 73 i forhold til onsdag. En udvikling der er i tråd med, hvad vi har set de seneste uger.

Jan Nielsen lægger dog ikke skjul på, at udviklingen hurtigt kan ændre sig, og på en dag med black friday - og hvor kravet om mundbind i detailhandlen først gælder fra mandag - har det også været diskuteret flere steder, om den store handelsdag kommer til kunne ses på smittetallene.

- Vi har så stor en vaccinationsprocent, at jeg ikke tror, det kommer til at gøre den store forskel, så længe man husker retningslinjerne om blandt andet afstand og at spritte af, siger Jan Nielsen.

- Det er også vigtigt, at vi finder et leje, hvor vi kan holde samfundet åbent.

I dag er det korrigerede incidenstal for Aalborg Kommune 269,9, og det giver stadig en placering i bunden af listen over smitteudviklingen i landets kommuner.

- Her som andre steder er smitten især drevet af uvaccinerede børn og deres forældre, siger Jan Nielsen.

- Og da vi har en stor andel af unge som er vaccinerede, og dermed ikke driver smitten, så kan det være en af forklaringerne på, at vi ligger så stabilt i bunden af listen.

Noget der kan komme til at ændre billedet er, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler, at børn mellem 5 og 11 år kan blive vaccineret mod covid-19. Meldingen kommer her fredag eftermiddag, efter Det Europæiske Lægemiddelagentur i går anbefalede, at man godkender vaccinationsplanen.

Jan Nielsen fortæller også, at det nu går den rigtige vej i Margrethe Sogn, hvor der blev indført restriktioner i sidste uge. I dag er anden dag, hvor tallene ligger under grænsen for, hvornår kommunen skrider ind - restriktionerne bliver ophævet efter en uge med tal under grænseværdierne.

På landsplan er der det seneste døgn konstateret 4076 nye coronatilfælde, viser tal fra SSI.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...