Nu sætter kommunen ind med testcenter i den østlige del af byen

AALBORG: Aalborg er gået i rødt. På ganske få dage er smittetrykket i byen steget så markant, at vi igen har fået rød status på Staten Serum Instituts covid-19-kort.

Særligt det østlige Aalborg får tallene til at stige, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Smittetrykket er desværre stigende - det er ikke kun blandt de unge, men alle aldersgrupper er ramt. De sidste tre dage har der været 109 nye smittede. Vi ser en markant stigning i det østlige Aalborg, og derfor igangsætter vi nu en række nye initiativer for at bremse det opadgående smittetryk, fortæller Jan Nielsen, der står i spidsen for Aalborg Kommunes Sundhedsberedskab.

Initiativerne er et nyt mobilt testcenter i det østlige Aalborg samtidig med, at kommunen er i tæt dialog med boligforeninger og organisationer i området.

- Vi er i samarbejde med Region Nordjylland i gang med at få etableret et mobilt testcenter, hvor borgerne kan blive testet for covid-19 i Café T på Trekanten fra kl 10-17 på mandag og tirsdag. Vi har også en tæt dialog og møder med boligforeninger og organisationer i det østlige Aalborg. Det er vigtigt at få spredt budskabet om, at supervåbnet imod covid-19 fortsat er at holde afstand, vaske hænder og spritte af, siger han.

Denise Bakholm er leder for Center for Tværfaglig Forebyggelse. Hun holder i disse dage møder med boligforeninger og andre foreninger i det østlige Aalborg for at styrke forebyggelsen.

- Vi har brug for foreningernes hjælp med at sprede budskabet om smitteforebyggelse. De skal hjælpe os med at sprede budskaberne om, at vi skal huske at holde afstand, spritte af, ikke være for mange sammen, blive testet og isolere sig, hvis man er smittet. Hvis hver person spreder de forebyggende budskaber til ti personer, så er vi allerede godt på vej. Det gode naboskab er at vise omsorg ved at tage hensyn til hinanden. Jeg opfordrer også til, at hvis de er i tvivl om reglerne, så må de endelig ringe, så vi kan hjælpe. Omsorgsånden er det vigtigste, siger Denise Bakholm.

Det er generelt for hele landet, at smittetrykket stiger. I dag, fredag, sætter rekord med 859 bekræftede smittetilfælde.

Statsminister Mette Frederiksen har derfor indkaldt til pressemøde om situationen kl. 18.30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...