Den 24-årige guldsmedelærling Louise Viborg Petersen fra Aalborg arbejder i skønhedens tjeneste

AALBORG: Skabertrangen og kreativiteten er én gang for alle krøbet ind under huden hos den 24-årige guldsmedelærling Louise Viborg Petersen fra Aalborg.

Hun brænder ganske enkelt for at skabe smukke smykker, og hun tryller med sikker og professionel hånd med såvel ædle metaller som kostbare smykkesten hos sin læremester, guldsmed Kristian Otte, i værkstedet på Gasværksvej 3 i Aalborg.

Louise arbejder - lidt populært sagt - i skønhedens tjeneste, og hendes flair, tekniske kunnen og kreative sans for håndværket er netop blevet belønnet med stor hæder.

Den unge kvinde har nemlig vundet en meget fornem 2. plads i DM i guldsmedekunst for lærlinge, der netop har fundet sted på Koldinghus i Kolding med i alt fem deltagere fra hele landet.

Torben O. Andersen
Koncentrationen lyser ud af den 24-årige guldsmedelærling Louise Viborg Petersen fra Aalborg, der elsker at lave smukke smykker. Foto: Louise Viborg Petersen

Louise Viborg Petersen siger til aalborg:nu, at hun er særdeles stolt over placeringen.

- Jeg var i konkurrence med mega dygtige guldsmedelærlinge, og det er jo altid skønt at blive påskønnet for sit arbejde.

Konkurrencen gik meget kort fortalt ud på at fremstille en nøjagtig model af et smykke, som deltagerne blot havde fået en tegning af.

Vinderen var den deltager, der havde lavet den mest præcise model med de flotteste lodninger og den mest nøjagtige finish, og 1. pladsen gik til en guldsmedelærling fra København.

Torben O. Andersen
Her nogle eksempler på Louise Viborg Petersens smykker, og hun lægger ikke selv skjul på, at hun har en forkærlighed for især øreringe. Foto: Louise Viborg Petersen

Louise Viborg Petersen:

- Jeg elsker at lave smukke smykker, og jeg har en forkærlighed for især ringe og øreringe, selv om jeg laver alle mulige slags smykker.

- Mit foretrukne materiale er guld, som jeg allerhelst kombinerer med farvede og markante smykkesten som f.eks. blå safirer, grønne turmaliner og ametyst.

Guldsmedelærlingen fortæller også, at hun altid har haft en fascination for smykker, og at hun fik den tidligt fra sin farmor, som også elskede smykker.

Louise Viborg Petersen har nu været i lære som guldsmed i over tre år. Uddannelsen varer i alt fire år, og hun er færdiguddannet 1. november i år.

- Det er jo som bekendt svært at spå om fremtiden, og jeg ved derfor ikke rigtig, hvad der skal ske fremadrettet.

- Jeg kommer oprindeligt fra Næstved men flyttede til Aalborg i forbindelse med min læreplads. Jeg er utrolig glad for at være her, men på den anden side kunne det selvfølgelig også være spændende at prøve sig selv af et helt andet sted, pointerer hun.

Med den fornemme 2. plads i DM konkurrencen har Louise Viborg Petersen i øvrigt automatisk kvalificeret sig til at deltage i de nordiske mesterskaber i guldsmedekunst for lærlinge, der finder sted i august i år i København.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...