Snart kan du blive corona-vaccineret to steder i Aalborg Kommune. Arkivfoto: Bo Lehm
Livet her

Snart åbner nyt vaccinationscenter i Aalborg

Det skyldes, at en stor mængde Pfizer-vacciner skal bruges hurtigst muligt

05. juli 2021 kl. 14:57

AALBORG: Snart kan du blive vaccineret endnu et sted i Aalborg, når Region Nordjylland åbner et nyt vaccinationscenter i byen. Årsagen er, at en stor mængde nye Pfizer-vacciner skal bruges hurtigst muligt, det skriver regionen i en pressemeddelelse.

I starten af næste uge åbner det nye vaccinationssted i Aalborg Kongres- og Kulturcenter (AKKC). Det bliver derfor muligt at blive vaccineret på både Håndværkervej og AKKC i Aalborg.

- Det er nødvendigt med endnu et vaccinationssted i Aalborg, fordi alle nordjyder over 16 år er inviteret til vaccination senest tirsdag aften, fortæller chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola.

- Vi får en meget stor mængde Pfizer-vaccinedoser ind ad døren i denne uge, og dem skal vi have ud i armene på nordjyderne hurtigst muligt. Samtidig er Aalborg den kommune i regionen med klart flest yngre borgere, som er den målgruppe, vi vaccinerer nu. Derfor er der brug for, at vi udvider, siger Anders Cinicola.

Region Nordjylland begynder fra mandag at indkalde den næstsidste målgruppe til vaccination – de 30 til 34-årige. Disse vil derfor snart kunne bestille tid på vacciner.dk. Og her kan AKKC altså så også vælges som vaccinationssted, hvis ellers der er ledige tider.

Der vil de næste par dage løbende blive lagt tider ud til vaccination.

Den sidste målgruppe – de 12 til 15-årige - forventes at blive inviteret til første stik om nogle uger.

Det nuværende PCR-testcenter i AKKC forbliver åbent. Men det er forventningen, at det på sigt bliver lukket, i takt med at antallet af vaccinationer stiger og testbehovet svinder ind.

Teststeder og deres åbningstider finder du her

Annonceret indhold

Nyeste