Se her om du skal have bikini eller uldent undertøj klar til i morgen

AALBORG: Karnevalet nærmer sig nu med så hastige skridt, at meteorologerne er fra de forskellige vejrtjenester er ved at være synkroniserede, når det gælder vejret i morgen.

Og ja, du må nok indstille dig på en til tider småkølig omgang, hvor en munkekutte kan være at foretrække frem for en samba-bikini.

I hvert fald lover DMI omkring 13 grader, når det første optog begynder fra Nørresundby Torv kl. 10, og op til omkring 16 grader midt på eftermiddagen, når mange lander i Kildeparken.

Men vigtigst af alt - det skulle holde tørt hele dagen og endda med solskin ind imellem - særligt midt på eftermiddagen.

Samme billede tegner sig hos den norske vejrtjeneste yr.no, som faktisk er en anelse med generøse med solstrålerne på deres vejrkort. Her vil solen allerede dominere over skyerne fra paradestart.

Katrine Schousboe
Vand fra himlen, vurderer meteorologerne, vi slipper for i år - men vand indenbords er stadig vigtigt. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Husk at drikke vand

Og alt i alt er det vejr på nogle måder at foretrække frem for den varme, vi havde ved karnevalet sidste år, hvis man spørger Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval.

- Ja, jeg synes, det ligner ønskevejr for os. Det vigtigste er selvfølgelig, at det er tørt, og så er det også skønt, når solen skinner. Og rent temperaturmæssigt ligner det også opholdsvejr, konstaterer hun.

Sidste år bagte solen over byen hele dagen. Det gjorde både parade og Kildeparken til en meget varm fornøjelse for de tusindvis af deltagere. Alligevel var vi - ifølge Mette Bugge - gevaldigt gode til at håndtere varmen og få drukket nok vand.

- Selv om det var varmt, så havde vi faktisk færre, der var syge relateret til alkohol end året før, siger hun.

Og når det gælder vejret, synes hun da også, at det vigtigste råd i år fortsat er, at man husker at drikke vand ind i mellem øl og mokai.

- Ja, det er lidt et morråd. Men det er vel også ok, siger hun med smil i stemmen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...