Aalborg Kongres & Kultur Center bruger coronapausen på at shine huset op med nye bæredygtige materialer

AALBORG: Det er efterhånden længe siden, at der har været spillet musik, holdt foredrag, lavet messer eller nogen af de mange andre aktiviteter, som Aalborg Kongres & Kultur Center normalt summer af.

Ja, faktisk kan man lige nu bevæge sig rundt i store dele af huset uden at møde andre mennesker. Men helt stille er der alligevel ikke, for mens vi venter på, at restriktionerne bliver lempet og den ufrivillige corona-pause slutter, har de ansatte i AKKC kastet sig over en række andre opgaver.

- Man kan godt sige, at det er nu, vi har tid til at kigge på den store fortælling om os selv og ikke den drift, som vi har i hverdagen, når der er mennesker overalt, siger Jan Kvistborg, der er chef for bæredygtigt værtsskab i AKKC.

Flere steder bliver der malet, mens der i husets underetage, hvor du kan hænge din jakke i garderoberne, de seneste uger er blevet knoklet for at forskønne arealerne, til der igen kan komme gæster.

Katrine Schousboe
I stueetagen er det farvel til rødt og goddag til et lysere look. Foto: Martin Damgård

Den helt store forandring i Fundamentet, som er underetagens officielle navn, er 1750 kvm. nye tæpper. Ikke umiddelbart noget, som mange vil løfte øjenbrynene over, men alligevel i høj grad et symbol på den forandring, som huset er i fuld gang med.

- Det er virkelig et nytænkende projekt, vi har sat gang i, lyder det fra Jan Kvistborg.

For hvad du ikke kan se med det blotte øje, er, at tæppefliserne er lavet af genanvendte materialer i form af plastikflasker (til bagsiden), mens selve tæppegarnet er lavet af brugte fiskenet.

- Det er virkelig et supergodt produkt. Og som samlingspunkt for hele Nordjylland har vi et kæmpe samfundsansvar og en forpligtelse til at gå forrest, når det gælder bæredygtighed. Vi vil være med til at fortælle de her positive historier om, hvordan man konkret kan handle, siger han.

Jan Kvistborg kalder det nye gulvtæppe en del af en drejning mod en mere gennemtænkt måde at bruge ressourcer på i kongres- og kulturcentret. Der skal ikke kun være flotte ord, men også følge konkret handling med.

- Tingene, man møder her i huset, skal hænge sammen. Derfor gør vi også en indsats for f.eks. at vælge materialer, som er så bæredygtige som muligt. Moder jord tvinger os til at tænke på nye måder, forklarer han.

Tæppet er også det foreløbige konkrete resultat af et nyt sponsorsamarbejde med Ege Carpets. Med samarbejdet har de to parter blandt andet forpligtet sig til at vidensdele og sparre, når det kommer til at udvikle deres respektive bæredygtighedsstrategier.

Katrine Schousboe
Det nye tæppe er lavet af plastflasker og gamle fiskegarn. Foto: Martin Damgård
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...