Aalborg Vinfestival har taget hul på to dage med vin i Nordkraft

AALBORG: Weekenden står lige rundt om hjørnet og banker på. For mange af os betyder det tid til hygge og et glas.

Og netop det sidste er der alle muligheder for at få i Nordkraft i dag og i morgen. Her er der Aalborg Vinfestival i Kedelhallen med 25 udstillere og vin fra store dele af verden.

- Vi er klar til en weekend, hvor man virkelig kan få nogle smagsmæssigt store oplevelser, siger Verner Thomsen, der står bag festivalen med sin bror.

Katrine Schousboe
Vinfestivalen, som Verner Thomsen står bag med sin bror, har fem smagninger - to i dag og tre i morgen. Foto: Lasse Sand

De to har i mange år lavet en tilsvarende festival i Ribe, og de seneste tre år også her i byen.

- Man kan altid mærke, at når man har gjort noget mange gange før, så er der ro i maven på en anden måde. Vi har nogle nye udstillere med i år, som vi så kan koncentrere os om, siger Verner Thomsen, mens der bliver arrangementet flasker på langbordene bag ham.

Konceptet for vinfestivalen er, at man køber sig adgang til en af fem smagninger - to i dag, fredag, og tre i morgen. Man får udleveret et smageglas og har så to en halv time til at gå rundt til de forskellige firmaer og importører og smage lige så meget, man har lyst til.

Katrine Schousboe
Man får udleveret et glas ved indgangen og kan så bare gå på opdagelse i de mange flasker i to en halv time. Foto: Lasse Sand

Der er solgt knap 1400 billetter på forhånd og flere af smagningerne er udsolgt, men skulle du blive fristet, er der stadig mulighed for at komme med i morgen mellem kl. 11 og 13.30.

- Og så kan man jo altid kombinere det med at få ud og få en lækker frokost i byen, smiler Verner Thomsen.

Vinfestivalen gør meget ud af, at det hverken skal være en drukfest eller alt for nørdet at give sig i kast med nogle af de 250 vine, der bliver præsenteret på festivalen.

- Vi gør meget ud af at lave et godt katalog, så man på forhånd kan beslutte sig for, hvad man vil smage, for ellers bliver det uoverskueligt, siger Verner Thomsen.

Katrine Schousboe
Du kan finde vin i alle prisklasser til festivalen. Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...