Laver indsats for at fange bilister, der har fået for mange julebryg

AALBORG: Det kan godt være, at den helt store fejring af J-dag er aflyst.

Men julebryggen har for alvor indtaget butikkerne i løbet af fredagen, og derfor forventer politiet, at mange vil fejre det ved mindre, private fester.

Det betyder, at der også i år kan blive problemer med trafikanter, der kører med for mange promiller.

Politiet har derfor taget hul på en større målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Frem til på søndag 8. november vil politiet have ekstra fokus på spritbilister og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

Rigspolitiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

- Set over de sidste 10 år er der sket et stort fald i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret. Det er selvsagt meget positivt. Desværre er den positive udvikling stagneret over de seneste to år. Vi skal have fokus på den positive udvikling og tilbage på sporet, siger politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Christian Berthelsen.

Ved den tilsvarende indsats sidste år blev der i løbet af fire kontroldage sigtet 104 spirituspåvirkede trafikanter. De 24 var involveret i færdselsulykker.

115 førere blev sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand, her var fire af dem involveret i færdselsulykker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...