42-årig kok mætter sultne munde i sin foodtruck på havnefronten

AALBORG: Snup din middagsmad sammen med havnens skrigende måger kun et stenkast fra Limfjorden.

Sådan er det maritime scenarie, hvis man vel at mærke ønsker at stille sin sult til frokost hos en nyopstillet foodtruck på Aalborg Havn.

Det fjerede fugleselskab fejler absolut intet, og opskriften på et hurtigt, veltilberedt og mættende måltid mad har den 42-årige kok Bo Klit, der kreerer sin street food med sikker sans for service og professionelt håndelag.

Aalborg-kokken har nemlig fået den glimrende ide at slå sig ned på havneområdet med sin iøjnefaldende madvogn - eller sagt på godt nydansk foodtruck.

I hastigt tempo

Bo Klit siger til aalborg:nu, at han har set mange eksempler på foodtrucks rundt om i verden.

- Og det har jeg ladet mig inspirere af, så derfor opstod ønsket om også selv at drive en foodtruck her i Aalborg.

- Jeg synes, at det er helt vildt fedt at tilberede og servere frokostretter til kunderne på denne måde, og jeg føler mig helt overbevist om, at selve konceptet er levedygtigt, understreger Bo Klit og tilføjer, at han personligt tror på, at sådanne madvogne vil blive mere og mere almindelige og derfor skyde op i hastigt tempo i det danske gadebillede fremadrettet.

Den uddannede kok høster i den forbindelse stor glæde af den enorme bygge- og anlægsaktivitet på havnefronten i Aalborg med masser af sultne håndværkere på arbejdspladserne.

Det er nemlig ensbetydende med mange kunder i butikken, der lige skal have sig en hurtig, nem og varm frokostret til en billig penge.

For Bo Klit har nemlig valgt det forretningsmæssige enkle princip, at alle retter skal koste en halv hund - eller en halvtredser om man vil. Hverken mere eller mindre.

Og det er noget, der falder i kundernes smag.

Torben O. Andersen
Menukortet rummer mange madmæssige fristelser alle ugens hverdage, så der skulle gerne være noget for ethvert smagsløg. Foto: Torben O. Andersen

Den 37-årige Thomas Sandell, Skørping, stiller stort set hver eneste dag sin frokostsult ved foodtrucken, og han er ovenud tilfreds med både kvalitet og pris.

- Og så slipper jeg naturligvis for selv at smøre en madpakke hver eneste dag, tilføjer han med et stort grin.

Går som varmt brød

Han arbejder således i et shipping-firma i bygningen lige ved siden af foodtrucken, der er opstillet i Østre Havnegade 18 på Aalborg-siden.

Madvognen har som udgangspunkt åbent alle ugens hverdage - med lejlighedsvise undtagelser i enkelte uger - og åbningstiden er typisk fra 11.00 til ca. 14.00.

Og selvfølgelig skal Bo Klit også have lov til at fortælle, hvilke retter, der går som varmt brød.

- På 1. pladsen kommer mine kvalitets sandwicher efterfulgt af på 2. pladsen krydret kødspyd med marineret salat og brød.

- 3. pladsen indtages af en god gang labskovs med rugbrød, oplyser Bo Klit.

Og så er der vist kun tilbage at ønske alle et velment velbekomme...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...