Søren Jensen har altid været fascineret af kampsport og har selv grønt bælte i karate og Taekwondo
Livet her

Søren ville tabe sig: Nu starter han samuraiklub i Aalborg

De fleste havde nok meldt sig ind i et fitnesscenter eller købt et par løbesko. Søren Jensens løsning var lidt mere omfattende

05. december 2022 kl. 10:59

AALBORG: For et halvt år siden sad 56-årige Søren Jensen i sofaen og så fjernsyn. Som mange andre på sin alder oplevede han, at tallet på vægten gik op, og konditallet gik ned.

Men hvor de fleste nok havde meldt sig ind i et fitnesscenter eller købt et par løbesko, var Søren Jensens løsning lidt mere omfattende.

Han har nemlig brugt tiden siden sommer på at stifte en Kendo-klub i Aalborg. Kendo er en japansk kampsport, hvor man iført dragter kæmper med bambussværd.

Måtte i gang

- Jeg har dyrket både karate og taekwondo tidligere og har grønt bælte i begge stilarter. Mine knæ er dog ikke så vilde med at sparke længere, så jeg måtte finde på noget nyt, fortæller Søren Jensen.

Herfra gik det stærkt. Han opdagede, at de nærmeste klubber lå i Thisted og Aarhus. Det fik han til at kontakte Kendo-forbundet for at forhøre sig om, hvorfor der ikke fandtes en klub i Aalborg.

Kendo

Kendo er en japansk kampsport, hvor man bruger sværd. Stilarten er baseret på samuraiernes krigskunst.

Man kæmper med et bambussværd, der hedder shinai. Man er iført en dragt bestående af en bomuldskimono, en hjelm, hånd-, torso- og underkropsbeskytter.

Man scorer point ved at ramme sin modstander på enten toppen af hjelmen, siden, handskerne eller ved at lave et stød mod struben. Når man angriber, skal man råbe det japanske navn på det punkt, man slår ud efter efter. Man må kun ramme med den yderste tredjedel af sværdet.

Hvis man kunne tænke sig at prøve kendo, opfordrer Søren Jensen til, at man sender en mail til aalborgkendo@gmail.com.

- Det ville de sådan set også gerne have. De havde kontakt til en 25-årig japaner i Hjørring, der kunne bruges som træner, men de manglede en tovholder til at stå for alt det praktiske med at oprette klubben. Så måtte jeg jo i gang, hvis jeg ville have en klub, siger han med et grin.

Går ikke ned på udstyr

Som sagt, så gjort, og nu er forhåbningen, at træningen i Aalborg Kendoklub kan begynde i slutningen af januar. Trænerne bliver den 25-årige japaner fra Hjørring og et medlem af Thisted Kendo Klub. Når de ikke kan, vil Søren Jensen træde ind.

- Man kan få rigtigt meget ud af at dyrke Kendo. Det er hårdt, og man får hurtigt en bedre kondition. Samtidig kan det også hjælpe med at opbygge selvtillid. Man skal råbe sit angreb, når man laver det, så man får hurtigt skubbet til sine grænser, fortæller han.

Sværdet - der hedder shinai - består af fire stykker bambus, der holdes sammen med skind og en snor.

Selvom Søren Jensens entusiasme nemt kunne fylde en idrætssal selv, vil han dog også gerne have nogle andre medlemmer med. Derfor har han sat en række plakater op rundt omkring i Aalborg, hvor han opfordrer interesserede til at melde sig. Indtil videre er de ti potentielle medlemmer i klubben.

Hvis man er interesseret i at prøve kendo, kan man kontakte klubben på aalborgkendo@gmail.com

Annonceret indhold

Nyeste