Mad & Drikke

Søskendetrio har genåbnet Lille Nyhavn

Det lille spisested i Nørresundby summer af liv efter de nye ejere er kommet til

27. august 2019 kl. 18:15

AALBORG: Lille Nyhavn kunne 15. juli 2019 åbne dørene med et par nye ansigter bag roret. Det er de tre søskende Martin, Maiken og Marikka Nielsen, som har overtaget restauranten, og siden de overtog lokalerne har de været i fuld gang med at gøre de gamle lokaler i stand og sætte deres helt eget præg på hver en krog. Lille Nyhavn emmer af hygge, og det er tydeligt, at der er lagt vægt på en hjemlig og familiær stemning.

- Det er vigtigt for os, at der er plads til alle på vores restaurant, lidt ligesom man kender det i Nyhavn i København, fortæller Maiken Nielsen, der er medindehaver og kok hos Lille Nyhavn.

- De lokale har også taget vildt godt imod os, og vi har faktisk allerede flere stamkunder, selvom vi kun har haft åbent i en måned, supplerer medindehaver og storesøster Marikka Nielsen.

Maden er gammeldags, men med et moderne twist

Det er 28-årige Maiken Nielsen, der styrer slagets gang i køkkenet, og selvom at Lille Nyhavn har fokus på traditionel dansk mad, har Maiken Nielsen alligevel givet retterne et lille moderne twist.

- Vores stjerneskud har for eksempel små citronkugler i stedet for den traditionelle citronskive, fortæller Marikka Nielsen.

- Det er sjovt at udfordre nogle af de ældre kunder med nogle nye smage, fortæller Maiken Nielsen med et smil.

Det centrale er dog, at alt bliver lavet fra bunden. Det gælder både mayonnaiser, fiskefrikadeller, brød og de mange andre lækre sager, der er på menukortet. Snart kan du også nyde de velsmagende råvarer derhjemme, for inden længe vil der også være en delikatessedisk at finde hos Lille Nyhavn.

Marikka Nielsen, Aalborg, er den ældste i søskendeflokken. Foto: Teis Markfoged

Restauranten er et vigtigt familieprojekt

De tre søskende ejer lige meget af restauranten, men til daglig er det Marikka og Maiken Nielsen, der driver Lille Nyhavn. Lillebror Martin Nielsen er nemlig blot 15 år gammel og er netop startet på efterskole. Men det er vigtig for de tre søskende, at de har restauranten sammen, og at det er deres fælles projekt, for det er nemlig ikke kun deres egen drøm de udlever, men også deres stedmors.

- Vi har alvorlig sygdom inde på livet. Vores stedmor er syg af kræft, og det er hendes fortjeneste, at vi overhovedet har kunne åbne restauranten, fortæller Maiken Nielsen.

Det var stedmoderen, der opdagede, at Lille Nyhavn var til salg, og hun fik hurtigt fat i de tre søskende. Hun fortalte dem om den unikke mulighed, og så tilbød endda også at hjælpe dem økonomisk.

- Vi er så glade for, at hun kan se os føre restauranten videre som et familieprojekt, fortæller Marikka Nielsen.

Lille Nyhavn ligger strandgade 6, 9400 Nørresundby.

Annonceret indhold

Nyeste