Snoren bliver lanceret i Aalborg lufthavn

AALBORG: Fra 1. oktober 2020 vil passagerer med usynlige handicap og skjulte diagnoser møde ekstra forståelse og tålmodighed i Aalborg Lufthavn og alle andre større, danske lufthavne. Medarbejderne har været gennem et undervisningsforløb, der gør medarbejderne bedre i stand til at møde kunder, der lever med forskellige typer af usynlige handicap og skjulte diagnoser. I undervisningsforløbet er den internationalt anerkendte solsikkesnor blevet introduceret for medarbejderne.

- Ideen startede i Gatwick lufthavn hvor snoren blev lanceret i 2016 og de danske lufthavne gik sammen og sagde, den skal vi også have, fortæller Salgs- og marketing direktør Rikke Mølgaard.

- Alt personale er blevet trænet og ved nu, at de skal udvise ekstra tålmodighed, når de ser snoren. I København havde de en god oplevelse med en hørehæmmet, som fortalte, at han allerede havde haft glæde af snoren. I security kan det tage ekstra tid med mundaflæsning, hvis de for eksempel beder en om at tage bæltet af. Nu vidste personalet at de skulle bruge den ekstra tid, fortæller Rikke Mølgaard.

Solsikkesnoren er et internationalt symbol og sikrer blandt andet, at man som rejsende ikke føler, man skal forklare sig eller behøver udtrykke, hvis et særligt behov for forståelse, tid eller tålmodighed opstår. For medarbejderne er snoren et redskab, der sikrer, at man afsætter den nødvendige tid til at give den rette hjælp til dem, der ikke nødvendigvis ser ud til at have et behov. Der sendes derfor et tydeligt signal til de medarbejdere, som passagerer med solsikkesnoren møder i lufthavnsmiljøet, hvor usynlige handicap og diagnoser som autisme, adhd, angst, ordblindhed, hjerneskade, talehandicap, synshandicap, hørehandicap, depression, demenssygdomme, med videre kan gøre rejsen sværere.

Solsikkesnoren udleveres gratis i Aalborg Lufthavns servicecenter i check-in området. Der kræves hverken dokumentation eller forklaring på, hvorfor passageren gerne vil gå med solsikkesnoren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...