Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv fra den nordjyske hovedstad

Der kommer foreløbigt ikke noget retsligt efterspil i kølvandet på strandingen i april og maj. Den flere ton tunge spækhugger, der i ugevis var strandet i Limfjorden, først ved Hals og senere ved Nørre Uttrup Lystbådehavn, betragter sagen som afsluttet. Det skriver spækhuggeren i et opslag på Facebook.

Opslaget kommer kort efter nyheden om statsadvokaturens og Beredskabet for Havpattedyrs beslutning om at anlægge en sag ved Sø- og Handelsretten for blandt andet uforsvarlig navigation, ulovlig standsning og bevidst blokade i forbindelse med spækhuggerens angivelige stranding.

Spækhuggeren befinder sig imidlertid nu i et internationalt farvand uden udleveringsaftale og kan derfor ikke retsforfølges i Danmark. Og i dag annoncerede spækhuggeren, at den har besluttet sig for at blive i internationalt farvand og dermed bevare sin immunitet.

- Jeg opfatter det sådan, at der i dag er sat endeligt punktum, skriver spækhuggeren, hvis føde i overvejende grad består af sild, laks og tun, men også andre arter tandhvaler, i Facebook-opslaget.

Da nyheden om efterforskningen og sigtelsen nåede offentligheden, var det ellers en noget mere stridslysten, selv- og sejrssikker spækhugger, der i flere medier efterlyste fuld offentlighed om anklagen og gentagne gange udtalte et ønske om at få sagen for en domstol og rense sit navn i en dansk retssal.

- Mit gode navn og rygte er ødelagt. Jeg ser med fortrøstning på det her og vil renses, lød det i blandt andet i talkshowet Lippert.

Spækhuggeren ville heller ikke dengang kommentere forlydender om, at den også året før var strandet ved en nordjysk kyst og måtte hjælpes fri. Eller beskyldningerne om forfalsket stranding, da det efter flere uger viste sig, at spækhuggeren fint var i stand til at svømme væk ved egen kraft.

- Sagen vil gå sin gang. Det må jeg jo leve med. Jeg er fortrøstningsfuld.

Tidligere har spækhuggeren forklaret strandingen med et langvarigt hold i ryggen og afvist alle påstande om uansvarlighed og lovovertrædelser.

- Den værste af alle situationer er, hvis myndighederne lader sigtelsen hænge i luften, men så i øvrigt ikke vil forfølge sagen, forklarede det akustisk aktive dyr, som benytter en kombination af fløjte- og kliklyde til kommunikation og ekkolokalisering.

- Derved bliver mistanken hængende i luften, påpegede spækhuggeren, der efter eget udsagn ikke kan undgå at få den tanke, at man har forsøgt at lukke munden på den, fordi den store tandhval tidligere har udtalt sig kritisk om forholdene i Limfjorden.

- Der er ikke noget, som overrasker mig længere med den regering, Danmark har.

LÆS OGSÅ: Klumme: Spækhugger beklager stranding

Lau Aaen
Privatfoto

Lau Aaen (f. 1982) skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv til aalborg:nu fra den nordjyske hovedstad med et skarpt blik for den omkringliggende verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...