Du kan komme med på gratis tur gennem byen

AALBORG: Efter et år i dvale kan du nu igen glæde dig til at komme på fælles rulleskøjteture gennem Aalborg.

I sensommeren genopstår Friday Night Skate nemlig efter en ufrivillig coronapause. Op mod 100 skatere plejer at være med hver gang, og som noget nyt i år får skaterne støtte til at uddanne frivillige til at styre trafikken.

20 nyuddannede trafikofficials står klar, når rulleskøjteløberne mødes fire fredage i eftersommeren. Første gang bliver fredag 6. august.

LÆS OGSÅ: Har du set det nye gavlmaleri: Her er historien bag

Katrine Schousboe
Der er planlagt fire løbsaftener i sensommeren. PR-foto

Ruterne varierer, men der er typisk tale om en rundstrækning, som skaterne gennemkører flere gange.

- Og det er der især mange børnefamilier, som benytter sig af, for så står nogle af dem bare af efter en enkelt runde, fortæller en af initiativtagerne Ditte Marie Fernström-Forsmann.

Friday Night Skate får støtte fra Nordea-fonden til at uddanne trafikofficials og førstehjælpere. Og i denne uge åbner fonden en ny løbspulje, som har til formål netop at genstarte afviklingen af små motionsløb efter coronaperioden.

- Og den pulje kommer vi helt sikkert til at søge. Det er en stor hjælp for en lille forening uden penge som vores, tilføjer Ditte Marie Fernström-Forsmann.

Friday Night Skate måtte neddrosle aktiviteterne til et minimum sidste år på grund af coronarestriktioner, men i år er løbet igen åben for alle, og man behøver ikke tilmelde sig på forhånd.

Du kan læse mere om Friday Night Skate på gruppens Facebookside

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...