AALBORG: Kontrasten er ekstra stor sådan en regnfuld og blæsende eftermiddag.

At træde ind ad døren til duften af friskbrygget kaffe i La Casa Latina er at træde ind i et lunt latinamerikansk univers. Hylder med rom i alle afskygninger, trææsker med cigarer i ly bag glaslåger og kasser med kaffebønner, der både bliver brændt og malet i specialforretningen på Kastetvej.

La Casa Latina har netop fejret sin fem års fødselsdag, da aalborg:nu møder Ilma Sanchez Mogensen, som ejer butikken sammen med sin mand, Peter.

Et liv med kaffe

Ilma Sanchez Mogensen flyttede til Danmark for snart 20 år siden, og hun er uddannet pædagog. Da hun havde svært ved at finde arbejde, blev det startskuddet til at udleve drømmen om egen forretning.

Og med den muligheden for at give kunderne smagsprøver fra både sit hjemland Venezuela i Sydamerika og en række andre lande i Latinamerika.

Det med smagsprøverne skal tages helt bogstaveligt.

- Kunderne kan smage rom og kaffe, så de lærer det at kende, siger Ilma Sanchez Mogensen.

At omdrejningspunktet er kaffe er ikke et tilfælde.

- Jeg er vokset op i Merida i Andesbjergene, hvor min far dyrkede kaffeplanter på bjergsiderne bag vores hus. Vi var med til at plukke bønnerne, så kaffe har altid været en del af mit liv, siger Ilma Sanchez Mogensen, der også har kendskabet til butiksdrift med hjemmefra.

- Min mor havde en lille butik, hvor hun solgte spiritus.

Fortællinger fra Latinamerika

La Casa Latina handler ikke kun om de konkrete varer, man får også historien bag - hvis man vil.

- Nogle kunder vil gerne gå rundt selv, men hvis man er interesseret, fortæller jeg også gerne om produkterne og deres historie. Rom er ikke bare noget, der kommer fra en fabrik. Nogen har arbejdet hårdt for at skabe noget godt, som vi kan tage med hjem og nyde, siger Ilma Sanchez Mogensen og viser, hvordan det at trykke på en cigar skal føles som at trykke på det nederste af en finger.

- Så ved man, cigaren er rullet og fyldt rigtigt, og at den er frisk.

Fortællingerne fylder også meget, når 44-årige Ilma Sanchez Mogensen og hendes mand holder romsmagninger - enten for mindre grupper i forretningen eller når de besøger virksomheder eller forretninger.

- Det er hyggeligt, og jeg bliver glad, når folk gerne vil høre om rom og Latinamerika.

Fællesskab og sammenhold

Ilma Sanchez Mogensen glæder sig over, at hele familien bakker op om forretningen, der tager meget af hendes tid.

- Min familie er en vigtig del af La Casa Latina. Jeg har tre børn, og de er søde til at hjælpe. For mig handler det om fællesskab, at man hjælper hinanden, siger hun.

- Og min svigerfar er også helt uundværlig, han er blandt andet med til at udvælge rom.

Det er vigtigt for Ilma Sanchez Mogensen, at kunderne føler sig velkomne.

- Et besøg i La Casa Latina skal være en god oplevelse, hvor man føler sig inviteret indenfor og tilpas. Hvor man får de råd, man har brug for, siger hun.

- Og jeg er også taknemmelig for, at kunderne tager godt imod mig, så jeg også føler mig velkommen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...