Aalborg Bibliotekerne anbefaler 5 brætspil, du kan kaste dig over, hvis vejret er surt

AALBORG: Vejrmæssigt er efterårsferien ofte en upålidelig størrelse, men man fortryder det sjældent, hvis man har forberedt sig på regn, tunge skyer og aflyste planer.

En af de bedste måder at forberede sig på er at smutte forbi bibliotekets brætspilsafdeling. Her finder du over 400 fede brætspilstitler, som kan lyse selv den tværeste og mest triste gråvejrsdag op.

Aalborg Bibliotekerne er klar med en håndfuld eksempler på hvilke brætspil, du ikke må snyde dig selv for.

- Jeg blev totalt opslugt

Bibliotekets brætspilsekspert Kristian Jessen har navnligt et spil, han for tiden anbefaler alle, og som du kan låne på biblioteket: Harry Potter Hogwarts Battle.

I spillet kan du spille som enten Harry, Hermione, Ron eller Nevillle fra Harry Potter-bøgerne - og du skal kæmpe dig gennem de syv år på Hogwarts.

Det er for 2-4 spillere i alderen 11+, hvor man spiller sammen mod spillet. Dermed er det ikke kun en enkelt, der sidder tilbage som ultimativ hoverende sejrherre. Hvad end man vinder eller taber, sker det kollektivt.

Det er et udfordrende, spændende spil, der helt klart giver lyst til at læse eller genlæse Potter-bøgerne.

Klassikeren fra DUS’en

Det næste spil, som Kristian peger på, er en gammel klassiker: Labyrinth.

For mange, mange år siden var det et af de mest spillede spil; og Kristian husker selv, hvordan han konstant spillede Labyrint i sin skolefritidsordning (DUS).

Så hvorfor ikke bruge efterårsferien på at udfordre dine unger i logisk tænkning og introducere dem til et af de spil, du garanteret selv har spillet.

I spillet skal 1 - 4 spillere se, hvem der først kan finde alle skattene i en labyrint. Om man vil spille med eller uden skubbe ud-reglen er op til en selv, men det er hyggeligt og nemt at spille for hele familien - og du kan spille med fra 8-års-alderen og op.

Få høj puls

Vil man have lidt ekstra aktion og gang i den, vil Kristian anbefale Blitz.

Det er et lille spil med høj puls, hvor man lynhurtigt skal lære at aflæse en række kort og snuppe det rigtige.

Det er for 2-8 spillere i alderen 8+, tager maksimalt et minut at sætte sig ind i, men er garanti for utallige timers sjov.

Hak bark af træet

Det samme gælder for Toc Toc Woodman - et efterhånden godt brugt brætspil på biblioteket, hvor man i bedste skovhuggerstil skal hakke bark af et plastiktræ. Det er for 2-7 spillere i alderen 5+ år, og er et af den type spil , der udfordrer ens finmotoriske evne og kan med absolut sikkerhed engagere hele familien.

Sæt tiden på linje

Endelig er der tidslinjespillet, Timeline, hvor man bliver testet både i paratviden og sin evne til at sætte begivenheder i relation til hinanden.

Du skal her placere en række kort i forhold til, om begivenhederne på kortene kommer før eller efter dem, der allerede er blevet spillet ud på bordet.

Spillet er for 2-8 spillere i alderen 8+, og selvom du hverken er historieekspert eller datohaj, er det et spil, som alle kan være med til, netop fordi nøjagtige årstal er skiftet ud med rækkefølge.

Spillet findes i talrige varianter med tidslinjer inden for forskellige genrer. Ud over grundspillet har biblioteket tidslinjer inden for musik og film, Star Wars, opfindelser og begivenheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...