Mange restauranter er skiftet til takeaway-menuer i disse uger. Arkivfoto: Teis Markfoged
Det sker

Spis takeaway og lav en film: Her er tip til din weekend

Marcus Delfer guider til noget, du kan lave de kommende dage

02. april 2020 kl. 17:28

AALBORG: Ingen ved hvornår, der sker hvad, og tiden er forvirrende.

Du har sandsynligvis udforsket hver en tomme i din bolig, måske har du prøvet samtlige brætspil, lagt flere puslespil, end der er penge i regeringens hjælpepakker, og måske er det egentlig meget sundt at blive nulstillet på denne måde.

Men undervejs må du ikke blive tosset, og derfor har vi fundet tre forslag til, hvordan du kan få det bedste ud af weekenden!

Fredag: Støt et lokalt spisested

Det er næppe gået nogens næse forbi, at byens spisesteder har det svært for tiden.

Ikke alle er berygtede for at tilbyde mad med ud af huset, men det har tiderne ændret på. Hvis du gerne vil tilbage til hverdagen og spise ude på dine favoritsteder igen, så er tiden nu inde til at støtte op om de lokale restaurationer.

Oven i hatten kan du være heldig at finde gode rabatter på takeaway, så snup en tur forbi det store internet, find dit yndlings-spisested og se, hvad de tilbyder.

Skal det være indisk i aften? Mange af byens restauranter sender nu maden med hjem i en bakke. Arkivfoto: Michael Koch

Lørdag: Lav en stop motion-film

Når tid ikke længere er en mangelvare, kan det virke uoverskueligt at fylde den ud.

Det er til gengæld en god anledning til at stimulere din fantasi og kreative sans, hvilket kan gøres på mange måder. Maler man et billede, tegner en tegning eller nynner en melodi, er det ofte noget, man gør for sig selv, men man kan sagtens involvere sin nærmere familie og være kreative sammen.

Der findes flere gratis apps, der kan hjælpe dig i gang med at lave din egen stopmotion-film, hvor du virkelig kan udforske dit kreative sind. Frem med mobilkameraet, klip noget karton, form lidt ler, brug nogle Lego-figurer (eller alle tre ting), og så ligger der et helt eventyr foran dine fødder.

Brug coronatiden til at eksperimentere med at lave din egen snaps. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Søndag: Bryg din egen påskesnaps

Måske bliver din påske ikke som planlagt, men det er ikke ensbetydende med, at den bliver kedelig.

Til en god klemme har man aldrig taget skade af lidt karrysild eller en remoulade-haj med frisk citron - og snaps skal der til. Trækketiden er til evig diskussion, men en tommelfingerregel lyder på, at bløde ingredienser som eks. hindbær ikke skal trække lige så længe som ingefær. Prøv dig frem med en snaps lavet på enebær, granatæbler, hindbær, eller hvad du ellers kan finde i fantasien.

Annonceret indhold

Nyeste