Lufthavnen elsker gratis p-pladser, og nu anlægger man så 320 nye

AALBORG: Den gamle betonbunker fra krigens tid er nærmest skudt op af den bare muldjord og fremstår i dag som en ældgammel spøgelsesbygning, der ufrivilligt og brat er blevet vækket og brutalt revet ud af sin evige dvale.

I takt med at de store entreprenørmaskiner i disse dage har fået fjernet al jord og sand omkring bunkeren, der blev født i krigsårene for ca. 75 år siden, og som nu efter friskrabningen kan beskues i al sin fordums magt og vælde, så vækker synet formentlig hos én og anden minder om nogle meget mørke år i Danmarks-historien.

Anlægsarbejdet på markarealet ved Ny Lufthavnsvej sker dog denne gang i en god sags tjeneste forstået på den måde, at gravearbejdet og flytningen af de store mængder jordmaterialer skal bane vejen for etablering af ikke færre end 320 spritnye p-pladser på den modsatte side af vejen tilhørende Aalborg Lufthavn.

Lufthavnen har nemlig aldrig lagt skjul på, at den elsker gratis p-pladser - og ikke mindst at kunne tilbyde dem kvit og frit til de mange flyrejsende.

To fluer med ét smæk

Kim Bermann er vice- og driftsdirektør i Aalborg Lufthavn, og han siger til aalborg:nu, at de 320 p-pladser etableres på et nærliggende areal ved Lervej.

- Vi satser på, at de nye p-pladser er klar til brug midt i maj måned.

- Lufthavnen kan allerede i dag tilbyde ikke færre end 5.300 gratis p-pladser, og vi kommer så op på i alt 5.620 pladser om ca. halvanden måned, oplyser han.

Kim Bermann:

- Og vi slår så at sige to fluer med ét smæk ved at gøre det på denne måde.

-Dels får vi flyttet den store mængde jord og sand, som er nødvendig som bundsikring og fundament ved anlæggelsen af de nye p-pladser, dels får vi så samtidig taget hul på etableringen af et grønt område rundt omkring bunkeren.

- Vi anlægger en grøn oase med beplantning ved bunkeren, og det er med til at få det meget store parkeringsområde til at tage sig mere grønt ud, pointerer vice- og driftsdirektøren.

En hjælp til huskeren

Kim Bermann peger i den forbindelse på, at nogle flyrejsende kan have svært ved at orientere sig i det meget store parkeringsområde ved Aalborg Lufthavn - selv om der er gjort ganske meget ud af skiltningen - og så kan et pejlemærke som bunkeren og den grønne oase have en gavnlig effekt på "huskeren", når man skal finde sit køretøj igen.

Bunker-oasen bliver dermed på sigt det fjerde grønne område i hele p-området.

Betonbunkeren fra 2. verdenskrig får altså - indtil videre - lov til at blive liggende på sin plads.

- Vi ved nemlig af erfaring, at det vil koste os ca. en halv million kroner, hvis bunkeren helt skal fjernes fra jordens overflade, og den udgift har vi ikke lyst til at tage lige nu, siger Kim Bermann og tilføjer, at området ved bunkeren på sigt også omdannes til p-pladser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...