Fem nordjyske vartegn lyser op i hyldest til regionens attraktioner. Arkivfoto: Henrik Bo
Det sker

Spot på nordjyske attraktioner: Nordjyske vartegn lyser op

Fårup Sommerland sætter spot på den nordjyske turisme efter 18 udfordrende måneder. Støt regionens attraktioner, lyder opfordringen

04. oktober 2021 kl. 10:12

AALBORG: Flere af Nordjyllands største vartegn vil stå som lysende monumenter i det mørke efterårslandskab fredag 8. oktober, når der blændes op for ’Lys over Nordjylland’.

Således vil Skagens Museum, Vendsyssel Teater, Bangsbo Fort, Bunkerne i Løkken, Musikkens Hus og Falken i Fårup iklædes farverige lysstråler denne fredag aften for at sætte spot på og opfordre nordjyderne til at støtte op om landsdelens mange turistattraktioner efter 18 udfordrende måneder.

Det er Fårup Sommerland, der har taget initiativet til eventet ’Lys over Nordjylland’, hvor de markante vartegn i landsdelen lyses op.

- Det bliver en på alle måder storslået aften i Nordjylland, når nogle af regionens største vartegn vil lyse op i efterårsmørket. I Nordjylland har vi en masse at byde på, og vi råder over unikke oplevelser fra nord til syd og øst til vest, siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland i en pressemeddelelse.

- Derfor vil vi hos Fårup Sommerland i samarbejde med mange af regionens øvrige aktører i bogstavelig forstand sætte spot på de nordjyske seværdigheder og genrejse turismen i fællesskab. Samtidig ønsker vi at sende en samlet opfordring til nordjyderne om at tage ud og være turist i egen landsdel – også i de mørke måneder, fortsætter Niels Jørgen Jensen.

’Lys over Nordjylland’ tændes ved i alt seks forskellige nordjyske turismefyrtårne på præcis samme tid klokken 19.30, og vartegnene vil være oplyste frem til klokken 23.00.

Idé udsprang af ny lysfestival

Fårup Sommerland blænder selv op for et stort lysevent en uge senere end ’Lys over Nordjylland’, når parkens største eventinvestering nogensinde løber af stablen. Det sker i efterårsferien, hvor Fårup Sommerlands populære høstfestkoncept udvides med en storstilet lysfestival; Lysfald.

Under festivalen oplyses parkens store areal på 35 hektar, og Lysfald bliver en af de absolut største samlede lyd- og lysinstallationer i Danmark til dato. Det var netop i arbejdet med dette, at Fårup Sommerland fik idéen til at sætte spot på den samlede nordjyske turismebranche.

- Vi har selv iværksat Lysfald som en ekstra oplevelse til vores gæster, så de får endnu en grund til at komme på besøg. Det fik os samtidig til at tænke, at der også er brug for at sætte fokus på nordjysk turisme som helhed, og at vi sammen skal gøre alt for at få nordjyderne tilbage til attraktionerne. Derfor glæder det os, at der er så bred opbakning til ’Lys over Nordjylland’, siger Niels Jørgen Jensen.

Lysfestivalen kan opleves i Fårup Sommerland i efterårsferien. Foto: Fårup Sommerland

Bred opbakning

Hos de nordjyske destinationsselskaber håber man, at nordjyderne vil tage godt imod initiativet og selv vil tage ud at opleve de belyste turistattraktioner 8. oktober.

- Det er enormt vigtigt med denne slags initiativer, hvor der bliver sat fokus på den samlede nordjyske turismesektor, siger Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten og fortsætter.

- Der skal ikke herske tvivl om, at de sidste 18 måneder har været en udfordring for store dele af branchen, hvorfor der er brug for nye initiativer, der kan bringe gæsterne tilbage til attraktionerne og kulturstederne i Nordjylland.

Han møder opbakning fra Tonny Skovsted Thorup, der er direktør for Destination Nord:

- Det er afgørende for den nordjyske turismes genrejsning, at vi står sammen og sætter fokus på alle de herligheder, Nordjylland har at byde på. De lokale gæster er fuldstændig afgørende for, at vi kan huse nogle stærke seværdigheder og kulturinstitutioner, og derfor vil vi også som fælles stemme for turismeindustrien i Nordjylland opfordre nordjyderne til at tage ud og støtte op om attraktioner og kultursteder denne aften og i særdeleshed fremover, siger Tonny Skovsted Thorup.

Mens ’Lys over Nordjylland’ finder sted 8. oktober fra klokken 19.30 til 23.00, kan Lysfald opleves i Fårup Sommerland fra den 16.-23. oktober, hvor forlystelsesparken ekstraordinært holder åbent helt til klokken 20.30.

Følgende nordjyske vartegn vil blive oplyst i forbindelse med ’Lys i Nordjylland’ den 8. oktober klokken 19.30 til 23.00:

Falken i Fårup Sommerland, Jammerbugt Kommune

Vendsyssel Teater, Hjørring Ko mmune

Bunkerne i Løkken, Hjørring Kommune

Skagens Museum, Frederikshavn Kommune

Bangsbo Fort, Frederikshavn Kommune

Musikkens Hus, Aalborg Kommune

Annonceret indhold

Nyeste