Kræftens Bekæmpelse står endnu en gang bag det velgørende arrangement i Kildeparken

AALBORG: Sloganet for årets Stafet For Livet er "tænd håb", og arrangørerne håber på at kunne skabe et uforglemmeligt døgn for de tilmeldte. Programmet er fyldt op med aktiviteter, der blandt andet giver dig mulighed for at løbe en maraton eller tænde en lyspose og mindes dem, der tabte kampen til kræft. Du kan også møde op for at heppe på deltagerne, når de løber, går eller noget helt tredje til stafetten 18.-19. august i Kildeparken.

- Stafet for Livet er et projekt fra Kræftens Bekæmpelse, som finder sted i mange byer landet over. Udover at samle penge ind til forskning og aktiviteter for kræftramte er stafetten også en anledning til at have det sjovt med sine venner og sin familie, fortæller Asia Christensen, der er formand for Stafet for Livet i Aalborg 2018.

Med andre ord kan man altså både støtte op om et godt formål, hygge sig med sine nærmeste og få brændt lidt af feriekalorierne af.

En 24 timers stafet kan måske lyde som en stor mundfuld, men arrangørerne fortæller, at man kan oprette et hold, og at der blot skal være en derfra på banen hele tiden. Det er tilladt at gå, og det er heller ikke et krav, at alle holddeltagere løber med. Ruten i Kildeparken er lidt mere end 900 meter, og derfor kan både børn og ældre kan være med.

Stafet For Livet varer natten igennem, men er man ikke den store natteravn, så er det tilladt at medbringe telt, hvor man eventuelt kan skiftes til at tage en lille lur. Som tilskuer kan man også lave en hyggelig lejr.

Camilla Gammelgaard
Det er tilladt at lave en lejr i Kildeparken. Arkivfoto: Claus Søndberg

Underholdning, sportsstjerner og læger

Og det bliver faktisk ikke så kedeligt at være tilskuer, for der er sørget for underholdning i Kildeparken igennem hele weekenden. Lørdag er det journalist og foredragsholder Jeppe Søe, der med energi og humor vil være konferencier og føre publikum gennem dagen. Søndag er det komiker Nicolai Lange, der har tjansen.

Xander Linnet er et af navnene på plakaten, når man kigger mod de musikalske indslag, og så kan du møde spillerne fra Aalborg Pirates og AaB, som også støtter op om Stafet For Livet. De vil nemlig gå med på ruten rundt om Kildeparken.

I den lidt mere alvorlige ende af skalaen, vil der være et telt, hvor forskellige læger fortæller om udviklingen i kræftforskningen. Imellem oplæggene kan du få svar på dine spørgsmål om kræft. Du kan møde Tarec Christoffer El-Galaly, der har forsket mange år i lymfekræft, Randi Tobberup, der forsker i lungekræft, og Søren Lunde, der forsker i livmoderkræft og smerter efter operationen. Søren Lunde fortæller også om robotkirurgi, svarer på spørgsmål om HPV-vaccination og sætter fighter-runden i gang i stafetten. Fighterne er de løbere, der selv er, eller har været, ramt af kræft.

Når mørket falder på, dæmpes musikken og belysningen. For der er planlagt en lysceremoni, hvor man kan tænde levende lys i personligt dekorerede papirposer og mindedes de personer, som tabte til kræft, eller støtte de personer, der stadig kæmper mod sygdommen.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen vil også komme forbi og holde en tale ved lejligheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...