Aalborg Orienteringsklub klar med tre søndags-løb

AALBORG: Start det nye år med at komme i god form.

Det er tanken bag en serie på tre trail-løb, som Aalborg Orienteringsklub holder tre søndage i januar, første gang er søndag den 14.

Serien har passende fået navnet Nytårstrailserien.

- Vi vil gerne have så mange ud at løbe som muligt. Derfor har vi valgt en ellers stille periode for motionsløb og delt løbet op i to distancer på henholdsvis 5 og 10 km, hvor de fleste kan være med, siger siger Flemming Bindner, der er stævneleder for løbs-serien og selv har gennemført mange trail-løb, som er terrænløb.

Han har tilrettelagt ruten i det kuperede terræn i Mølleparken og Bejsebakken.

- Der bliver start og mål ved Aalborg Orienteringsklubs klubhus på Stolpedalsvej, der ligger lige midt i løbsområdet. Her tilbyder vi omklædning og bad samt suppe efter løbet. Vi lægger altså op til, at der også er et socialt element, mens præmierne fordeles, siger han.

Det er ikke første gang, Orienteringsklubben laver trailløb, men det har tidligere været samtidigt med et orienteringsløb i en skov langt fra Aalborg.

- Vi synes at Aalborgs mange motionister fortjente et nærtilbud om at prøve trail, hvor man slipper for at køre i længere tid end man er ude at løbe, siger Flemming Bindner, der glæder sig over, at mange allerede har liket Nytårstrailserien på Facebook.

- Vi håber, at de alle sammen skynder sig at tilmelde sig senest torsdag 11. januar, hvis man vil være med til det første af de tre løb den efterfølgende søndag med start kl. 11, fortæller Flemming Bindner.

Hvis ikke man lige er til 5 eller 10 km gennem uvejsomt terræn, har klubben et andet tilbud til resten af familien. Der er nemlig familieorientering fra klubhuset, hvor man kan løbe eller gå rundt med et kort og finde poster, inden alle mødes over suppen.

Det koster ikke noget for løbet, men suppen koster 20 kr, og man behøver ikke tilmelde sig.

- Vi vil gerne vise klubben frem og demonstrere det store spænd i muligheder og oplevelser, som orienteringsløb kan tilbyde, fortæller formand Tina Udholm, der ikke lægger skjul på, at klubben gerne ser flere nye melder sig ind som følge af deltagelse i enten familieorientering eller trail.

- Fra de andre år ved vi, at familieorientering er et stort hit og har ført til nye medlemmer, men vi vil også gerne have dem med, der ønsker større fysiske udfordringer uden at stille krav om at kunne finde vej med kort og kompas. Det kan de lære, hvis de melder sig ind i klubben. Derfor tilbyder vi også løbsafgiften i rabat, hvis man indmelder sig i forbindelse med trailløbet, siger formanden.

Trailløb er et løb ad en afmærket rute gennem kuperet terræn og på varierende underlag. Trailløb er opstået som en træningsform i de kolde og mørke vintermåneder. Oprindeligt var ideen at løbe mindst 20 km, men de senere år er kortere distancer kommet til. Der løbes på en 2,5 km rundstrækning, som gennemføres 2 eller 4 gange. Der kræves intet specielt løbsudstyr, men da ruten ofte forlader sti og vej vil tøj og sko kunne blive beskidte. Trail minder om disciplinen cross, men den sidste er meget kortere distancer og på en bane med anlagte forhindringer

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...