Spir og heste er allerede blevet fjernet fra indgangspartiet til det gamle tivoli

AALBORG: Det er næppe gået nogens næse forbi, at de ikoniske heste og spir på det gamle indgangsparti til Karolinelund er blevet fjernet fra murværket. Men nu er der nyt i sagen om, hvad der skal ske med både spir og og heste.

Indgangspartiet, der har fået lov til at blive stående siden tivoliet blev lukket i 2010, rives nemlig ned for at give en mere sammenhængende oplevelse.

- Hensyn til børnehave, parkeringspladser, træer og brandhensyn måtte tages i ed. En ny, flot indgang er på vej – med bakker og beplantning, der visuelt binder sammen over krydset til Åparken, for at styrke oplevelsen af et sammenhængende å-forløb fra Østerådalen til havnefronten, skriver Aalborg Kommune på Facebook .

Der er heldigvis godt nyt til os, der er bekymrede for de fine heste og de flotte, guldfarvede spir.

- Hestene er der allerede lagt planer for, mens kupler og spir bliver lagt på depot, mens vi brygger på den helt rigtige placering til dem, skriver Aalborg Kommune.

Fornyelsen er godt i gang

Det er i midlertidig ikke kun ved indgangspartiet, der er aktivitet i parken. Det øvrige arbejde med at forny parken er godt i gang, og der arbejdes både på broer og det omdiskuterede hegn.

Anne  Norre
Den nye mur rundt om Karolinelund er lavere end den gamle, og den er ikke egnet til grafitti. Foto: Anne Norre

Det nye hegn, der er noget lavere end det tidligere hegn er også godt i gang med at blive støbt. Arbejdet er startet i den nordlige del af Karolinelund op mod Østerbro, hvor hegnet nu står færdigt, mens det gamle hegn med grafitti, stadig er at spotte i den sydlige del af parken op mod Kanalstien.

LÆS OGSÅ: Nu ryger grafittien i Karolinelund. Se billederne

Anne  Norre
Her er broen, vi i fremtiden skal krydse, når vi skal ind i parken fra Langesgade. Foto: Anne Norre

Arbejdet med selve fritlæggelsen af åen blev udskudt, fordi leveringen af de betonelementer, der skal bruges ved åens ind- og udløb er forsinket. Det fortalte projektleder for Aalborg Kommune Anders Nielsen til Nordjyske i sommer.

I stedet gik man i gang med at støbe de broer, der skal sikre, at vi kan færdes på begge sider af åen, og nu er man altså blevet færdig med to ud af tre broer.

Hele arbejdet med Karolinelund skal efter planen være færdig i slutningen af 2022. Etableringen af en ny skatebane går dog først i gang i 2023.

I grafikken herunder kan du se, hvordan Østerå skal sno sig igennem Karolinelund.

Grafik:
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...