Kurven er knækket - nu vokser udlånstallet på bibliotekerne i Aalborg

AALBORG: Udlånet rasler ned. Sådan lyder historien ofte, når det gælder hvor mange bøger, film og så videre, bibliotekerne låner ud. Også denne sommer har der været mediehistorier om skrantende udlånstal på landsplan.

Men her i Aalborg kan vi lide at gå mod strømmen - også når det gælder bibliotekerne. Her er kurven nemlig knækket, og udlånstallene stiger igen.

I hvert fald steg det samlede udlån i første halvår af 2019 sammenlignet med sidste år - og det er nu på det højeste siden 2015, skriver Aalborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Selv om vi stadig læser bøger på papir - så er stigningen båret af digitale platforme. Arkivfoto: Torben Hansen

Stigningen er blandt andet båret af de digitale platforme som eReolen, RB Digital (hvor man kan finde alverdens tidsskrifter) og eReolen Go, som vi for alvor har taget til os.

I forhold til sidste år er brugen af e- og lydbøger på eReolen næsten fordoblet i Aalborg Kommune og særligt bibliotekernes platform for digitale børnebøger, eReolen Go, er en succes.

- Det er selvfølgelig vigtigt for os, at udviklingen med faldende udlån ser ud til at være vendt, og nu vi ud fra de seneste tal godt være forsigtigt optimistiske omkring fremtiden. Udlånstallene er en dejlig konkret måleenhed for, hvordan det går med bibliotekerne, men det vi virkelig går op i, det er at folk får læst en hel masse. For når folk læser mere, så følger udlånstallene med, siger bibliotekschef Kirsten Boelt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...