Danmarks bedste kokke begynder i en tidlig alder. På Tech College Food i Aalborg træner deltagerne på eliteholdene hårdt op til store konkurrencer. Èn af dem er Stine Hartvig, der er skolens deltager ved DM i Skills for kokke.

- Man må ikke lade sig påvirke af, at det går dårligt. Det er virkelig vigtigt at kunne komme videre, op på hesten igen.

Det fortæller Stine Hartvig Pedersen, der træner til danmarksmesterskaberne for kokkeelever, som foregår senere på måneden på Sjælland. Det er snart, og derfor er træning nødvendig så ofte som muligt.

- Det er derfor, jeg træner hele tiden. I dag har jeg kun fokuseret på garnituren for at finde ud af, hvor jeg kan gøre min tid bedre, siger den 20-årige kokkeelev, der arbejder på Fauna, når hun ikke er på skoleforløb, hvor hun piskes rundt af hendes lærer - og træner, Blaise Badré, på Tech College Food i Aalborg.

Jakob Kanne Bjerregaard
Kokkeelev, på Tech College i Aalborg, Stine Hartvig Pedersen, holder i disse dage en pause fra sin læreplads, Restaurant Fauna, for at træne til DM i Skills. Her med sin træner, Blaise Badré. Foto: Martin Damgård

Han haft mange talentfulde elever igennem sine køkkener. Senest Elisabeth Madsen, der deltog til EM for nylig og vandt guld for professionelle kokke.

Og Stine Hartvig har forudsætningerne for at blive blandt de allerbedste, mener Badré.

- Hun er superskarp og har den vildeste motivation og en nærmest hysterisk disciplin Og så er hun er god til at smage og udvikle på sine retter. Hun lytter og er velorganiseret. Egenskaber der er nødvendige for at blive en god kok, siger Blaise Badré.

Kokkekonkurrencen ved DM i Skills foregår i Høng på Vestsjælland fra torsdag den 28. april med finale lørdag den 30. april.

Du kan læse mere om Stine Hartvig på nordjyske.dk .

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...