Søren Winther ansat hos Brasserie og Restaurant No 76

AALBORG: Søren Winther, 33 år, tidligere ansat hos den franske stjernekok Michel Michaud, er netop vendt hjem til Aalborg og udøver nu sin franske kokkekunst hos Brasserie og Restaurant No 76.

For Søren Winther er ringen nu sluttet, idet han som bare 13-årig startede som opvasker i de selvsamme lokaler, som Brasserie og Restaurant No 76 nu er beliggende i. Siden da har hans energi og målrettethed ført ham vidt omkring.

Søren Winther startede sin uddannelse på Hotel Hvide Hus, hvor han blev udlært kok i 2005 med flidspræmie fra Køkkenchefernes Landsforening. Han valgte også at uddanne sig til tjener i 2007 - her med flidspræmie fra Horesta. Siden da har Søren arbejdet som kok og overtjener på Bryghuset Vendia, hvorefter han tog på turné med Michel Michaud på henholdsvis Molskroen og Brøndums Hotel.

Nu har Søren valgt at vende tilbage til Aalborg for at være tættere på sin familie, og har netop købt hus her sammen med sin kæreste.

- Da jeg så at Brasserie og Restaurant NO 76 søgte en assisterende køkkenchef, fandt jeg det straks meget interessant. Dels fordi de hylder det franske køkken, og dels fordi de tager et socialt ansvar, siger han.

Heldigvis var Brasserie og Restaurant No 76 også meget interesseret i et samarbejde med Søren.

- Vi kunne med det samme mærke at Søren havde en helt fantastisk energi. Derudover var han fyldt med inspiration og ideer til udvikling af vores franske køkken. Vi tænkte med det samme, at Søren kunne blive et godt medlem til vores lille familie, siger ejer Pia Jensen.

Da Brasserie og Restaurant NO76 udover at være en restaurant, der hylder det franske køkken og den danske hygge, også er en socialøkonomisk virksomhed med sårbare unge i forløb, var det vigtigt at Søren også havde mod på denne lidt anderledes måde at drive en restaurant på.

- At arbejde i et køkken som vores, kræver nogle specielle menneskelige egenskaber såsom tålmodighed, empati og en særlig forståelse for forskelligheder. Disse egenskaber besidder Søren til fulde, siger køkkenchef Christian Hjørringgaard.

Brasserie og Restaurant NO76 har det seneste år oplevet stigende travlhed.

- Vores koncept med økologiske råvarer fra lokale leverandører og et fornuftigt prisleje, har vist sig at være rigtigt, siger Pia Jensen.

- Søren er lige den kapacitet vi har manglet, og vi er ikke i tvivl om, at vi vil nå nye højder med den fornyede energi, vi har fået tilført vores restaurant, tilføjer hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...