Dennis Juhl udvider sit imperium med endnu et spisested

AALBORG: Oste, simreretter, råvarer og masser af vine. Er du mad- og vinbegejstret, så kan du i den grad glæde dig til sensommeren. Her går et stort ønske om at få et spisested til Hasseris Bymidte nemlig i opfyldelse.

Og det bliver et sted lidt ud over det sædvanlige. For det er stjernekokken Dennis Juhl, der står bag restauranterne Struktur og Textur, der har indgået en aftale med ejeren af bymidten, Keld Gregersen, om at åbne en kombineret deli- og vinbar.

Stedet, som kommer til at ligge i forlængelse af bygningen, hvor Danske Bank holder til, kommer til at hedde Latur Deli & Vinbar. Og arbejdet med at rejse det 140 kvadratmeter store spisested er netop gået i gang.

- Det skal være et sted, som man kender det fra Frankrig og Italien, hvor man dels kan købe oste, vine og råvarer og dels kan sætte sig ned og spise et stykke friskbagt surdejsbrød eller nogle tapas afhængig af, hvornår det er på dagen, fortæller Dennis Juhl, som skal drive stedet sammen med forretningspartneren Frederik Østeraa.

Katrine Schousboe
Hasseris Bymidte blev sidste år forskønnet - nu kommer der så også et spisested i forlængelse af bygningen, hvor Danske Bank holder til. Arkivfoto: Martin Damgård

Han kalder Latur for et "bredt" sted, der skal favne vidt - fra vin på glas til 70 kroner til nogle af de dyreste dråber, man kan få. Dog med primært fokus på klassiske vine.

- Vi har valgt at bruge en del plads på blandt andet et stor vinkølerum og et bageri, og vil derudover med tiden også kunne tilbyde noget kød og fisk. Samtidig kommer der også vores egne brands - saucer og syltevarer og masser af ost, forklarer han.

Der bliver også plads til 30-35 spisende i lokalet, og om sommeren cirka det samme antal udenfor. På hverdagene får Latur de samme åbningstider som butikkerne i arkaden, mens der fredag og lørdag bliver mulighed for at sidde lidt længere om aftenen.

- Og så er det ellers tanken, at stedet kan lejes til private dining for op til 50 mennesker om aftenen med mad fra Struktur eller Textur, siger han.

Skulle man hellere ønske at tage maden fra Latur med hjem, kan det også lade sig gøre. De simreretter, man kan købe på stedet, kan også fås som to go eller som færdigretter, man selv kan varme.

- Jeg vil virkelig gerne skabe sådan et multihus, som man ser det i Frankrig og Italien. Og der er Hasseris, det helt rigtig sted, mener jeg, for her er folk kvalitetsbevidste, lyder det.

Alligevel kalder Dennis Juhl sit nye sted for lidt af et sats. For det er første gang, han på den måde rykker ud i en bydel med et spisested.

- Jeg synes, vi har tænkt meget over, at det også skal være et sted, der kan gavne hele Hasseris Bymidte og skabe lidt ekstra liv. Vi kommer ikke for at konkurrence med f.eks. slagteren, men for at tilføre noget nyt, forklarer han.

Der er endnu ikke sat en egentlig åbningsdato på Latur, men Dennis Juhl forventer, at det bliver omkring 1. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...