Når der er optaget på Svinkløv Badehotel, så er der snart en ny mulighed for god mad i Slettestrand. Klitrosen Strandhotel har hyret to stjernekokke med DM-titler på cv'et til at stå for maden

Den nye ejer af Klitrosen Strandhotel i Slettestrand går sjældent på kompromis. Hverken når det gælder hans nye hotel, der skal igennem en større renovering til et nyt, lettere og mere afslappet udtryk á la 2022. Og heller ikke når det gælder hvem, der skal stå for køkkenet.

Villy Jæger har hyret ungdomsvennerne fra Hjørring, Allan Poulsen og Michael Miv Pedersen, til at garantere for, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten.

De har begge et længere cv af meritter og erfaringer fra konkurrencer, DM, Michelin og at udvikle restauranter. Miv som lokal iværksætter med flagskibet Restaurant Tabu, Glashuset i Lønstrup og CanBlau, mens Allan Poulsen har været på flere michelin-restauranter og hjulpet til i utallige restauranter med at få styr på deres køkkener.

Jakob Kanne Bjerregaard
Vennerne Michael Miv Pedersen fra Tabu og Allan Poulsen skal drive restauranten på Klitrosen Strandhotel.

- Vi har begge tonsvis af erfaring med at udvikle projekter, siger Miv, og Allan Poulsen tilføjer:

- Vi taler det samme "sprog" og er opdraget med, at man afslutter det, man er begyndt på, siger han.

De er begge uddannet på Hotel Phønix i Hjørring under Kim Møller, der har Villa Vest i Lønstrup, så deres kokkemæssige opdragelse er på plads.

Fælles for dem er en indgående og evig nysgerrighed på mad og råvarer, som de nørder i ud i det ekstreme. Det betyder også, at de ikke vil gå på kompromis på kvaliteten, når der om kort tid åbnes op for de selskaber, der er i bogen fra den tidligere ejer. Der bliver heller ikke gået på kompromis, når der skal laves morgenmad til hotelgæsterne.

- Vi laver langt det meste selv, lige fra jordbærmarmeladen til nutellaen. For os handler det om aldrig at være middelmådig, om vi så laver burgere eller Villys fiskedeller, så bruger vi de bedste og lokale råvarer, siger Allan Poulsen.

Netop kokkenes fokus på lokale råvarer er noget af det, der fangede Villy Jægers interesse. For ham er brug af lokale råvarer lig med bæredygtighed.

- Når man bruger lokale råvarer, så får man det bedste af det bedste, og så er det også bæredygtigt, når man nærmest selv henter grøntsagerne ovre i Tranum hos Pia Hjort, siger Villy Jæger.

Jakob Kanne Bjerregaard
Allan Poulsen blev Årets Kok i 2008 og har været ansat på flere michelin-restauranter.

Han håber, at køkkenet på Klitrosen Strandhotel får et lige så let udtryk, som han og samleveren Carmilla Arnold Tegen er ved at give hotellet i forbindelse med ombygningen. For maden må gerne være lige så let og sommerlig, som stilen på hotellen får.

- Der må gerne være en sommerstemning, hvor alle kan lige at være. Børn, unge og voksne skal kunne finde noget på menukortet, de kan lide, og betjeningen må gerne foregå i sandaler og shorts, siger Villy Jæger, og det er lige noget, der Miv, der har erfaringer fra Glashuset, der netop har et let udtryk, både når det gælder maden og indretningen.

- Vi kommer til at kopiere Glashuset 1:1. Det er jo en allemandsrestaurant, hvor der er fokus på god mad, god service og god vin, siger han.

- Vi ad libitum, vel at mærke, siger Allan Poulsen og håber, at stilen på Klitrosen vil tiltrække gæster, der elsker området men måske ikke kan få bord på Svinkløv.

Jakob Kanne Bjerregaard
Michael Miv Pedersen fra Tabu (th) blev Årets Kok i 2013 og driver også Glashuset i Lønstrup, som bliver kopieret i Slettestrand.

- Hvis der er optaget på badehotellet, så vil de kunne få samme afslappede stemning her hos os, siger han.

Det betyder dog ikke, at man regner med at lave mad med det ambitionsniveau på Klitrosen, bedyrer ejeren.

- Vores bliver ikke fine dining, griner Villy Jæger.

- Vores personale skal ikke bruge arbejdstiden på at folde servietter, griner han.

Klitrosen åbner for selskaber i løbet af foråret, og når bålene brænder til Sankt Hans, så er der tændt op for á la carte i restauranten.

Hvis man har lyst til at kigge forbi og opleve det nye Klitrosen, så er der åbent hus Skærtorsdag og Langfredag fra 11-16 og mulighed for at købe det gamle inventar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...