Folkefesten på kajen er en stor del af Tall Ships Races - i år er der for eksempel 70 koncerter. Arkivfoto: Laura Guldhammer
Det sker

Større end nogensinde: Tall Ships med ambition

Aalborg kan i år fejre 20 år med den store havnefest - men eventen i næste uge bliver ikke bare en kopi af de tidligere

26. juni 2019 kl. 18:52

AALBORG: Den helt store attraktion er i bund og grund den samme.

Alligevel er det et væsentligt anderledes The Tall Ships Races, du kan besøge i år sammenlignet med de fire foregående gange, byen har lagt kajkanter til den store havnefest.

- Det er en helt vild udvikling, havnefronten har været igennem på de tyve år, nu står den færdig, og jeg glæder mig virkelig til hele arrangementet denne gang, siger chef for Aalborg Events, Søren Thorst.

Hele nerven i arrangementet - skibe fra det meste af verden - er indlysende nok en genganger. Denne gang vil flere end 70 skibe, inddelt i fire forskellige størrelsesklasser, ligge ved kajen på både Aalborg- og Nørresundbysiden.

Et af de mere spektakulære er det mexicanske skib Guauhtemoc, som senest var her i 1999. Skibet forventes at have flere end 230 besætningsmedlemmer ombord, hvilket giver det største mandskab ved dette Tall Ships. Til sammenligning må norske Christiania og tyske Die Zwillinge nøjes med otte besætningsmedlemmer hver.

Skibene er folkefestens hovedattraktion. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Nye kajpladser, nye scener

Men en ting er skibe, en anden, hvad der sker på land. Og her slår ændringerne på havnefronten for alvor igennem i år.

- Det bliver på ingen måde en kopi af de andre år. Vi har en række gode, nye tiltag, hvor vi udnytter havnefronten, siger Søren Thorst og nævner eksempelvis, at Nørresundby Lystbådehavn for første gang er en del af arrangementet med både skibe og egen musikscene. Også Østre Havn bliver integreret i festen som område for en lang række af de mindre fartøjer og med en helt ny scene.

På Musikkens Plads bliver der dels en mindre scene dels et loungeområde, hvor man blandt andet kan spille minigolf og kæmpeskak.

- Og så er der selvfølgelig det store fyrværkeri fredag aften, som bliver danmarkshistoriens største. Det er sådan, vi markerer 20 års jubilæet, siger han.

Skal eventchefen pege på én ting, han glæder sig særligt til, bliver det snarere noget, han glæder sig over, nemlig den store opbakning, han synes, han oplever fra både borgere og erhvervsliv.

- Det er virkelig fantastisk. Og det gør det skønt at arbejde med så stort et arrangement. Folk er så interesserede og glæder sig tilsyneladende, siger han.

Annonceret indhold

Nyeste