Foreninger vil vise solidaritet med LGBTQI+-personer og have en by med plads til alle

AALBORG: Tilråb som bøsserøv og klamme homosvin eller tæsk og trusler. Der er masser af eksempler på had i det offentlige rum.

Men nu kalder en gruppe lokale aktivister til demonstration for at sætte fokus på, at Aalborg kan blive en by med plads til alle - uden had.

- For mig handler det om at vise solidaritet med LGBTQI+-personer. Det handler om at sikre dem bedre rettigheder, og det handler om, at alle skal kunne leve trygt uden at frygte at blive udsat for had. Også i Aalborg, siger Nathalie Kjærgaard Knudsen, der er frivillig for Sex og Samfund i Aalborg, i en pressemeddelelse.

Det er netop foreningerne Sex og Samfund og Lev og Lad Leve, der står bag demonstrationen på Gabels Torv i morgen onsdag, 26. maj kl. 16.30.

Arrangørerne understreger, at alle er velkomne til demonstrationen, uanset om de selv er LGBTQI+-personer eller ej.

- Det handler om, at vi viser byens politikere og borgere, at vi ikke længere vil finde os i, at LGBTQI+-personer udsættes for had. Jeg håber, at mange vil bakke op om det budskab. Det er tid til at stoppe hadet, siger Alexander Bertelsen, der også er frivillig i Sex og Samfund.

Også i Aarhus, Odense, København, Skive og Silkeborg vil der være lignende aktioner.

Samtidig med protesterne vil Lev og Lad Leve onsdag overrække en bog til landets folketingspolitikere - bogen indeholder 1.000 eksempler på had, som protestbevægelsen har indsamlet blandt LGBTQI+-personer det seneste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...