Julen betyder for mange en overflod af mad - men hvor meget ryger i skraldespanden?

AALBORG: Julen er lige med masser af hygge, god mad og ... for de flestes vedkommende nok også et stort overforbrug og masser af madspild.

Og det er nok især vores ivrige madlavning i juledagene og til julefrokoster, der fylder skraldespanden op, for særligt i december ryger der virkelig meget mad ud, som sagtens kunne have været spist. Det skriver Electrolux i en pressemeddelelse.

Vi kan ikke løse alle problemerne ved at spise den mad, der ellers ville være blevet smidt ud. Men hvad nu, hvis bare halvdelen af den mad, vi smider i skraldespanden, kunne være blevet spist?

Derfor får du her fem gode råd til hvordan du mindsker mængden af god og lækker mad, der ender i din skraldespand.

1. Planlæg dine juleindkøb

Kig i dit køleskab, din fryser og i dine skuffer og skabe og planlæg dine madindkøb ud fra, hvad du har, så du ikke køber noget, du allerede har. Op til juledagene er det en god idé at bruge den mad, du har i din fryser, så du har plads til at fryse jule-resterne ned.

2. Undgå overflod

Hvis I bliver seks personer til middag, er der ingen grund til at lave mad til ni. Er der alligevel for meget mad, så køl det ned med det samme eller frys den i små pakker, du kan tage op efter behov. Du kan også give dine gæster lidt mad med hjem.

3. Damp dine madrester fra julen

Tænk dine julemadrester ind i din madplan – og brug dem i nye retter eller madpakken en anden dag. En rest and eller flæskesteg er perfekt i wraps, ramen, sandwich eller på pizza. Rødkål kan bruges til rødkålsbøffer. Brød kan fryses – og hvis du damper det, bliver det som nybagt brød.

4. Køl på 4 grader

Stil dit køleskab på 4 grader i stedet for 8, så holder dine grøntsager længere. Nogle køleskabe har også en særlig kold afdeling, hvor du kan placere dine grøntsager. Her kan det altså betale sig at læse manualen.

5. Vær opmærksom på holdbarhed

Ikke alle varer skal i skraldespanden lige efter udløbsdatoen. Mange varer kan holde sig længere. Men husk at køle rester ned hurtigt, så de ikke står og bliver dårlige, inden du gemmer dem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...