Musik og underholdning er en vigtig del af folkefesten - her i 2004, hvor Safri Duo optrådte på Limfjordsbroen. Arkivfoto: Michael Koch
Det sker

Stor fest i vente: De optræder til Tall Ships Races

En lang række af danske og udenlandske kunstnere står på scenen - se her hvem der kommer

03. juni 2019 kl. 09:00

AALBORG: Hele 70 koncerter - det kan du glæde dig til, når The Tall Ships Races sætter sit præg på byen og fjorden i begyndelsen af juli.

Kendte danske navne, internationale tribute-bands og lokale talentspirer er blandt de kunstnere, der skal underholde publikum.

Gamle kendinge og nye navne

Blandt hovednavnene er der både blevet plads til gamle kendinge som Dodo & The Dodos, Johnny Deluxe, Love Shop, Hush og Nikolaj & Piloterne - og nyere navne på den danske musikscene som Phlake, Katinka og Marvelous Mosell. Til afslutningsaftenen har arrangørerne været i udlandet for at hente henholdsvis Arrival From Sweden, et af de bedste ABBA-tribute-orkestre. Og One Night of Queen (UK), der er Englands mest overbevisende Queen-tribute orkester.

- The Tall Ships Races er et arrangement, der publikumsmæssigt favner enormt bredt. Det har vi forsøgt at tage hensyn til ved at vælge navne, der har en bred appel, og som kan samle hele Aalborg og Nordjylland til fest, fortæller projektmedarbejder i Aalborg Events Keld Rud Nielsen, der er ansvarlig for underholdning, når folkefesten løber af stablen.

- Samtidig vil vi også gerne have, at The Tall Ships Races er en begivenhed med en stærk lokal forankring, så det har været vigtigt at få musik fra Aalborg og Nordjylland med.

Scener i både Aalborg og Nørresundby

Netop lokale kunstnere udgør en pæn del af programmet. Både de, der allerede er slået igennem, og de, der stadig er på vej op, kan man opleve. Som noget nyt er der etableret samarbejde med Studenterhuset, der under overskriften ”Way Up North præsenterer”, har udvalgt i alt 15 lokale navne, man vil kunne opleve tre aftener på scenen på Stigsborg Brygge. Der er ligeledes etableret samarbejde med Skråen, der afvikler koncerterne på de fire andre scener.

De i alt fem faste scener er fordelt med tre på Aalborg-siden og to på Nørresundby-siden.

Torsdag suppleres de faste scener af en større scene ved Himmerland Boligforening, hvor boligforeningen fejrer sit 75 års jubilæum med optrædener med henholdsvis Djämes Braun, Karl William og Halberg & Friends. Onsdag og fredag vil der være musik fra en mindre scene på Musikkens Plads.

Du kan se det samlede musikprogram her

The Tall Ships Races finder sted fra 2. til 6. juli.

Annonceret indhold

Nyeste