Cyklistforbundet i Aalborg har de senere år lavet ladcykelparader - i år er alle former for cykler inviteret til parade. Foto: Jens Christensen/Cyklistforbundet
Det sker

Stor festparade: Nu skal du ud at cykle for klimaet

Cyklistforbundet vil lave en festlig manifestation i Aalborg

10. september 2019 kl. 09:29

AALBORG: Det er lige meget, hvor mange hjul din cykel har. Hvilken model eller mærke den er. Egentlig skal den bare kunne køre.

Det skal nemlig helst være så mangfoldigt som muligt, når Cyklistforbundets Aalborg Afdeling på lørdag 14. september inviterer til cykelparade gennem Aalborg.

Alle slags cykler og cyklister er velkomne til at deltage i paraden til fordel for klimaet og cyklismen. Arrangementet, der finder sted i anledning af Bæredygtighedsfestivalen, er inspireret af de store cykeldemonstrationer i byen i slutningen af 1970'erne.

- Den danske hverdagscyklisme er faldende og under pres fra flere og flere biler, så Cyklistforbundet opfordrer til, at denne ene lørdag benyttes til at skabe en unik cykel-manifestation, der giver bæredygtig genlyd over hele Danmark inklusive hovedstaden, lyder det fra formand for Cyklistforbundets lokalafdeling Mike White i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at det skal være en mangfoldig cykel-sjov parade for alle former for cykler – Pedersen-cykler, citycykler, ladcykler, el-cykler, uno-cykler, turist-cykler, væltepeter-cykler, liggecykler, minicykler, veterancykler, cruisecykler osv.

Paraden vil i roligt tempo rulle gennem midtbyen bagved ladcyklen fra PostNord med musik-anlægget, der vil sende cykel-sange og andre melodier ud til folket, inden paraden lander ved Honnørkajen på havnefronten.

Cykelparaden gælder samtidig som en særlig ”Pimp Cyklen & Cyklisten”-konkurrencen, hvor alle opfordres til at pimpe cyklen og/eller sig selv. Der er præmier til de tre sjoveste/festligste/mest finurlige pimpninger.

Det er gratis at køre med i paraden, der har start fra Gabels Torv lørdag 14. september kl. 12:00 og slutter på Honnørkajen ved havnefronten ca. kl. 13:00.

Annonceret indhold

Nyeste