Til maj er det 75 år siden, Danmark blev frit - nu får Aalborg en frihedsfest

AALBORG: En stor gratis koncert på havnen og lys- og faneoptog gennem byens gader og alsang.

Hele Aalborg skal være med, når det 4. maj er 75 år siden, at Danmark blev befriet.

Der vil være forskellige former for begivenheder dagen igennem, og det hele kulminerer så med festen om aftenen, hvor der altså blandt andet er gratis koncert med Pernille Rosendahl og Shaka Loveless. Yderligere navne kommer til i løbet af foråret.

- Frihedsfesten er en fejring, hvor der skal være plads til både eftertænksomhed, sorg, stolthed og glæde - ja ligefrem jubel! Til glæde for alle nulevende generationer og til ære for alle, der har kæmpet, alle der kæmper lige nu og dem, der i fremtiden vil kæmpe for vores demokrati, frihed og fællesskab, siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen, i en pressemeddelelse.

Tusinder mødtes under besættelsen til alsangsarrangementer - her er det i 1940. Foto: Aalborg Stadsarkiv/Harry Dalby

Også byens skolebørn bliver en del af fejringen. Om formiddagen 4. maj vil der være alsang på Gammeltorv, hvor alle landsdelens skoler kan tilmelde sig.

Om eftermiddagen bliver der sendt en alsangsstafet gennem de nordjyske kommuner, så også alle andre kan synge med.

- Alle nordjyder er velkomne til denne frihedsfejring. Derfor arrangerer vi lokale alsangsarrangementer i alle nordjyske kommuner. Den 4. maj vil der således blive sendt en stafet af alsang rundt i hele regionen, som slutter med den store frihedsfest i Aalborg, siger biskop Henning Toft Bro.

Bag Frihedsfest 2020 står en styregruppe med blandt andre borgmesteren, biskoppen og garnisonskommandant Jess Møller Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...