Mange har valgt at give et bidrag til skibet, der indtil videre ikke må sejle

AALBORG: Det er intet mindre end overvældende, sådan lyder det fra folkene bag LOA. På blot to uger er der samlet knap 57.000 kroner ind i støtte til sejskibet.

Sæsonen med sejladser skulle være i gang, men det har frygten for corona sat en stopper for. Det presser økonomien - og så må man gå nye veje.

Inspireret af Aalborg Zoos indsamling via de sociale medier besluttede LOAs fundraisingudvalg at gøre noget tilsvarende. Og appellere til alle - der med med projektkoordinator Leif Ervolders ord – ”holder af LOA og det arbejde, vi gør for at fremme unge menneskers dannelse og den brede befolknings kendskab til den maritime verdens herligheder”.

- Støtten har været overvældende. Efter to uger har vi fået 56.570 kroner fra omkring 150 bidragydere, og det er langt, langt mere, end hvad vi turde drømme om, siger han i en pressemeddelelse.

Leif Ervolder fortæller, at saldoen på LOAs konto tog et ordentligt hop tidligere på ugen, da der løb 8.000 kroner ind i én indbetaling.

- Fra tidligere års sejladser kender vi afsenderen – det er en rar fyr på 21 år – og vi tænkte, at det nok var en tastefejl. Der er trods alt forskel på at støtte med 80, 800 eller 8.000 kr., så derfor tog vi kontakt til den unge mand – og blev noget overraskede. Det viser sig, at han havde sat 4.000 kroner af i sit budget i år til at sejle med LOA, siger Leif Ervolder

- De penge synes han, vi skulle have, fordi han har haft så mange gode oplevelser om bord. Hans arbejdsplads er ikke coronaramt, men gav ham tværtimod mulighed for at tjene 4.000 kr. på en søndag ved at give den en ekstra skalle. Og de penge besluttede han også skulle gå til LOA, for som han siger: LOA trænger dem mere end mig og skal jo også gerne fremover kunne give nye oplevelser. Så 8.000 kr. fra en gut på 21 år. Det er da en fantastisk livsbekræftende melding..

Leif Ervolder håber, at de mange frivillige kan vende tilbage til LOA Værft inden længe.

- Når det er forsvarligt i forhold til diverse regler, vil vi genåbne værftet, ligesom vi vil samle de forskellige arbejdsgrupper, siger han i pressemeddelelsen.

- Det er der to grunde til. Der er masser af opgaver, der skal løses med henblik på sejlads – og der er omkring LOA og LOA Værft et unikt fællesskab, som vi i den grad har brug for at få genetableret, så snart det er i orden at gøre det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...