Derfor har hun brugt noget af sin sommerferie på KFUM's træner- og lederkursus

AALBORG: De fleste unge bruger det meste af deres sommerferie på at slappe af, tage på ferie og være sammen med venner. Alt dette har der dog også været plads til i 13-årige Anna Langagergaards ferie, men en lille uge har været reserveret til at lære om, hvordan man er en god rollemodel. Hun kan rigtig godt lide at stå i spidsen for andre, og derfor har hun været på træner- og lederkursus med KFUM på Hellebjerg Idrætsefterskole.

Pauline Vink
Anna Langagergaard elsker dyr og for nyligt har familien anskaffet sig et nyt medlem, som hun også har brugt meget af sommerferien sammen med. Foto: Lars Pauli

- Det er et kursus, hvor man lærer grundlæggende om, hvordan man er træner, og hvad man skal gøre, hvis man står i en situation, hvor der for eksempel er et barn, der græder, og hvordan man ellers tager hånd om tingene, fortæller Anna Langagergaard.

Derudover har de unge deltagere også planlagt en hel dag, hvor 180 børn fra lokalområdets 0.-3- klasser skulle komme på besøg til en børnedag. Her skulle der tages imod de mange børn, organiseres aktiviteter for dem og til slut få sagt pænt farvel igen.

Da Anna Langagergaard fandt ud af, at hun kunne komme på lederskole, var hun ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige at bruge noget af sommerferien på.

- Jeg syntes bare, at det så helt vildt fedt ud. Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med mindre børn, og jeg synes, at det er rigtig fedt at give noget til andre, og at de får et smil på læben, fortæller hun.

- Det giver sådan en god følelse i maven. Det er det der med, at der er andre, der giver mig en god oplevelse, så har jeg også lyst til at bringe det videre, fortsætter hun.

Pauline Vink
Når sommerferien er ovre, får Anna Langagergaard selskab af nogle af sine veninder, der skal til at være trænere i KFUM Hallen i Hasseris sammen med hende. Foto: Lars Pauli

Anna har det ikke fra fremmede

Annas mor og far har deres egen virksomhed, hvor de udbyder sportspsykologisk rådgivning, og så er Anna Langagergaards mormor formand for Aalborg Seniorsport. De store ambitioner og kærligheden til sport har derfor altid været en stor del af Anna Langagergaards liv.

- Der har altid været meget sport i min familie, og vi dyrker alle en eller anden form for sport. Mine forældre har også selv været håndboldtrænere, hvor de blandt andet trænede min storebror. Jeg var derfor altid med ude i hallen som lille, fortæller Anna Langagergaard.

Anna har også en stor kærlighed til foreningsarbejdet.

- Det betyder meget for mig at være i en forening. I en forening er man nemlig sammen om noget, som vi alle synes, er rigtig fedt, fortæller Anna Langagergaard.

- Jeg vil gerne fortsætte med at være træner, og hvis det kan lade sig gøre, så vil jeg også gerne være leder i en forening, gerne en sportsforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...