Dokumentarfilm om Arne Haugen Sørensen og Jens Søndergaard vises på søndag 4. marts

AALBORG: Arne Haugen Sørensen og Jens Søndergaard. To af Danmarks store kunstmalere kan opleves på filmlærredet i Biffen Nordkraft søndag 4. marts.

"Vandringsmanden" er et varmt og inspirerende portræt af maleren Arne Haugen Sørensen, som vi først og fremmest møder hjemme i atelieret i bjergene over Frigiliana på den spanske solkyst. Her interviewes han, og her oplever vi ham svinge penslen og forberede en stor udstilling i Vélez-Málaga.

Vi er også med kunstneren på Atelier Clot i Paris, hvor han udfører litografisk arbejder, og endelig i Videbæk, hvor et større museum i kunstnerens eget navn netop er åbnet. Undervejs deler Arne Haugen Sørensen generøst ud af både sine kunstneriske og private erfaringer - om motivkredse, malerlivet og de personlige oplevelser med kærligheden, sorgen, glæden og det at være menneske. Den nye dokumentar er produceret af Marie Breyen.

Anne Holst Moulvad står bag den anden dokumentar om en af landets største ekspressionistiske malere, Jens Søndergaard fra Thy. "Farvekraft ad helvede til" tager os med til mange af de steder Jens Søndergaards malerier hænger i dag. Lige fra et kæmpe maleri på Aarhus Universitet til en lille akvarel hos en 90-årig dame i Hurup.

Moulvads dokumentar, som ligeledes vises 4. marts, giver et indblik i en følsom kunstner, på samme tid selvhævdende og sart, ensom og udadvendt. Hans barnlige sjæl levede side om side med en voldsom kunstnerisk udtrykskraft. Han var en stor del af sit liv sin kone utro, og drak også for meget i perioder. Hans malerier afspejler det hele. Farverne nærmest vælter ud af lærrederne. Selv kaldte han det "Farvekraft ad helvede til".

Jens Søndergaard døde i 1957, men fik sat sig varige spor med sine malerier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...