Her tager hovedpersonen Jean Valjean (Jesper Lundgaard) afsked med den døende Fantine (Mariann Mikkelsen). Foto: Henrik Bo. <i>Foto: Henrik Bo</i>
Livet her

Stort bifald til klassisk musical

"Les Miserable" for fulde huse i AKKC

20. oktober 2017 kl. 20:22

AALBORG: Efter ikke færre end 19 år i fangenskab bliver galejslaven Jean Valjean omsider sat fri - fast besluttet på at komme i gang med at føre en helt ny og mere agtværdig tilværelse under et helt nyt navn...

Og så er den næsten 40 år gamle musicalklassiker "Les Miserables" - efter franske Victor Hugos roman - ellers godt i gang, denne gang i dansk opsætning og med danske tekster og for fulde huse tre dage i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Her blev bestemt ikke sparet på klapsalverne, efterhånden som Jean Valjean og hans utrættelige plageånd, politimanden Javert - spillet og ikke mindst sunget af henholdsvis Jesper Lundsgaard og Jesper Sindberg - og alle de øvrige flere end 40 medvirkende kom igennem den næsten tre timer lange musical med så godt som ingen talte replikker, men til gengæld et væld af sungne.

Særligt stor opmærksomhed fra salen fik de store enkeltnumre. Som da den unge heltinde, Fantine, som Jean Valjean på et tidspunkt tager til sig, synger sin sang på dødslejet. Eller da Lone Rødbroe og Kim Brandt giver den i rollen som det helt usædvanligt anløbene ægtepar på kroen Madame og Monsieur Thénardier, først og fremmest i den musikalske programerklæring "Fatter på en kro", sunget mens gæster bliver lænset for ikke bare penge, men også sko, tøj, ure og meget andet.

Til sidst - efter at den bærende kampsang var blevet sunget endnu engang, komplet med manende røde faner på scenen og det hele - høstede det store musicalensemblet lange, taktfaste bifald og blev kaldt frem flere gange.

"Les Miserables" i den nyeste opsætning fra MCH Herning Kongrescenter er første led i et samarbejde, der skal få endnu flere af de populære musicalforestillinger til Aalborg.

Annonceret indhold

Nyeste